När jag packar...

FRIIIIIIIDA! ropar jag rakt ut i den tomma hallen.
Men JAAAA! ropar jag irriterat.
(jag försöker välja vilken tröja jag ska ta med mig till stockholm, den sista av de inte alltför många)
VÄLJ EN FÖR FAAAAN! INTE SOM ATT VÄRLDEN GÅR UNDER OM DU TAR FEL!
Eller?
(beslutsångest i ett i-land)

Bevis som staplas upp på rad

Vaknade vid halv 7, skithungrig. Istället för att ligga kvar så länge som möjligt (för att äta frukost så sent som möjligt för att slippa äta så många gånger under dagen) går jag upp och äter frukost för att sedan gå och lägga mig igen. Helt annat var det för ett år sen. Bra Frida!

Vid 10 ringde jag till jobbet och sjukanmälde mig idag med. Kändes skönt, men som att jag var för mesig och tänkte "nog hade jag kunnat jobba ikväll". Och visst hade jag kunnat göra det, men hur hade jag då mått efteråt? Aja var iaf lite tveksam över om jag tagit rätt beslut. Men så gick jag ner i förrådet (en trappa ner och ca 20 meters gångväg) för att hämta upp en väska. Bevis nr 1 på att jag gjort rätt. Jag var nämligen helt slut när jag kom upp igen. Sen så kammade jag mitt hår. Bevis nr 2 kom då. Att kamma mitt hår tog knäcken ur mig. = rätt beslut att stanna hemma, jeppjepp!

Nu ska jag äta lunch och spara alla mina krafter till senare. Imorrn ska jag vara frisk!


Teorier...

Sjukanmälde mig från jobbet idag, bra gjort Frida. Just nu är nyår viktigare än pengar. i vanliga fall bryr jag mig inte om nyår, men i år är det speciellt. Mina älsklingar!

Josse har en teori: att jag aldrig blir frisk för jag aldrig anser mig vara tillräckligt sjuk för sängliggande. Mitt halvsjuka tillstånd (enligt mina kriterier) är sjuk sjuk för de flesta andra. Så länge man inte svimmar äre lugnt.... eller?

Gos med Nemo idag och kurering på högsta nivå.

LINA: försökt kommentera din blogg men går aldrig, så jag skriver till dig här istället! Finismage du har fått, helt sjukt! Jobba inte ihjäl dig bara. Vi måste verkligen ta och hitta nå passande hål i våra scheman så vi kan ses gumman! älska och puss!

Less less pest

Nu får det fan ta och vara nog! Jävla illamående! Pallade inte ens att jobba 6 timmar idag, blev extremt illamående (till skillnad från vanligt illamående) efter en halvtimme på jobbet. Yrsel och ostabilitet också. Tack och lov skickade Linn hem mig så fort dom andra tagit rast. Tack gumman! Men jag orkar inte vara illamående längre. Sluta nu! Har iaf fått i mig en ordentlig middag. Åt hos mampap, risotto och kyckling. Risotto är magens bästa vän, var då lätt att få ner varje fall. Tror jag ska börja göra det varje dag, eller varannan kanske, brukar ju som bli över.

Jag har inte tid eller råd att vara sjuk! Måste jobba för pengarna och måste vara frisk så jag orkar sy klart min nyårsklänning, skruva ihop byrån (och betsa den) och för att orka plugga, vilket jag verkligen måste göra! Har panik. Dumma kropp! Jag som är så snäll med dig nuförtiden, och vad får jag för det? Spykvälvningar 24/7. Spanks.

Mamma och barn

Igår var HERREGUD ordet som sades flest gånger. Mest på grund av min försämrade syn på mänskligheten på olika plan. Och irritation över knäcksega hjärnor. Annars vare peachie.

Idag var mamma och jag på IKSU Spa och jag passade på att gå tillbaka i åldern och stannade på siffrigt när jag lekte inte nudda botten (förutom händerna) i en liten pool med ca 50 cm djup. Jag har då mitt barnasinne kvar. Sen skalade mamma en clementin åt mig så att jag kände mig liten, söt och omhändertagen.

Mamma var gullig när hon släppte av mig utanför mitt hus, hon tyckte det var så härligt att se att jag mår bättre och umgås lite med mig, nu när jag har mer livsenergi. Tack Mamma för idag!

Lite julbilder


Julgranen @ sis och daniel


Sötis Tigger


Systrarna


Me and bunhun.

En annan dag

Jag sydde fast igår kväll. (HAHA) Jag hade glömt bort att jag måste kunna ta på (och av) mig klänningen. Det hade jag inte haft med i beräkningarna. Så nu är den omdesignad och jag ska snart ut på jakt efter en till dragkedja.

FÄRG! Just ja. Det ska jag kolla efter.

För tillfället känner jag så här:
Att vara kreativ är det bästa jag vet.
Att vara halvsjuk är det värsta jag vet.

Koko uppdatering 2

Pälsleksaken är här med förklarad död. Dens skramlande innehåll har trillat ut genom det stora hål Nemo har bitit upp. Way to go. Den blev bara en dag gammal. RIP.


Koko uppdatering

2 timmar och 30 minuter senare är Nemos leksak återigen dyngsur. Jag hittade den bredvid hennes vattenskål denna gång. Jag börjar se ett mönster och någon som motarbetar mitt arbete för TORRA pälsleksaker.

Koko

Sitter på golvet och torkar Nemos leksak med hårtorken när den här tanken slår mig:
-Vems ugn var det jag var i?

Böcker är som lösviktsgodis

När man själv köper lösviktsgodis tar man sorterna man vet är goda, sina favoriter, de säkra korten. Men jag älskar att äta godis ur någon annans ihopplockade påse, det är mer spännande och vy-vidgande. Så är det med böcker också. Jag själv köper säkra kort, ofta av en författare jag redan läst, men att få böcker är så mycket mer spännande och öppnar upp för en helt ny värld (bok-värld).

Jod Gul, eller ne, God Jul vare...

Varit vaken i snart 6 timmar (jag vet! det är helt sjukt, jag är sjuk, men inte så sjuk, bara vanligt sjuk), därför funkar inte min hjärna som den borde.

Det är iaf julafton idag och det är snövitt ute! Det är underbart! Sitter i min morgonrock med tända ljus runtomkring mig, med julmusik som klingar fram från nå hål.

Nu ska jag göra mig iordning så jag är klar när pappsen hämtar upp mig, vi ska nämligen äta julgröt (traditionenligt) hos mampap. Undra vad jag ska smuggla ner i gröten i år... Undra om jag hinner, undra om jag har någon möjlighet? Är ju oxå tradition nuförtiden. Köttbullen är bäst hittills. HAHA!

Dagens Nemo bus: Bita hål i min havremjölksförpackning som står ovanpå skåpen i köket, vilket jag inte upptäcker förrän jag tar ner den därifrån och det sprutar oskakad havremjölk runt hela köket.

God jul på er alla, helst mina älsklingar som får mig att le och fortsätta kämpa! Ni vet vilka ni är, så ta åt er äran och värmen som jag skickar från mitt hjärta.

Humor i sjukstugan

"Damma demma da, da bi du da dad"

22 december - nu vänder det snart

Kan inte kroppen bestämma sig nån gång? Febrig i torsdags, halvers i fredags, bättre i lördags och helt okej igår. Vaknar upp för att fara på föreläsning, helt död i kroppen, varm och orkeslös, halsen svider och värker och skallen känns tyngre än normalt. Har dessutom legat och hostat till och från inatt. Kan jag inte bli sjuk sjuk så jag sen får vara frisk frisk? Är less på att vara sjuk en dag och sen bättre, för att sedan bli sjuk igen. MORR.

Helgen har iaf varit underbar. Mitt medtagna julmys och julstämningen uppskattades till tusen. Det var underbart. Fjärde advent började på bästa sätt någonsin, nedkrupen i soffan under täcket, med julmusik från högtalarna och en adventsljusstake med 4 levande ljus. Och du såklart. Sen toppades det här med glögg och mera mjukpepparkaka (eller mjeppakaka som man oxå kan kalla det).

Nemo är gullig och bär upp sin favvojulkula i sängen när jag försöker sova.

Nu ska jag äta lite mera mjeppakaka och sen se vad jag orkar göra, hoppas det blir nåt vettigt, tiden sinar.

Myshelg?

Igår kväll hade jag myskväll med mig själv, Nemo, julpapper, glögg och mjuk pepparkaka. Alla vi såg en dålig amerikansk komedi, men den gav lite jul-feeling så det var okej ändå. Sen somnade jag lugnt och fridfullt, lite halvfnurrig och sov tills väckaren ringde när det fortfarande var mörkt ute. Ska iväg och jobba och tjäna pengar och bli rik och bli duktig och allt sånt.

Jag tror myset fortsätter ikväll, med några bortdrag och andra uppskattade tillägg.

Popcorntjuv och dumstrutar

Tres sitter i min soffa och målar, Nemo flänger runt som en tokgalning, klättrade nyss i jackorna som hänger i hallen. Jag har just betalt lite räkningar, tänkte betala alla men inte fan hade jag råd med det, har ju inte fått csn-pengarna än. Dööh. Jag är inte så smart alla gånger om dagen.

Älsk-A var här tidigare idag och sa hejdå, hon far hem till Kiruna imorrn på morgonen. Men vi vet ju att vi hörs. Men nu finns det ingen kvar på LilljansB över jul och nyår.

Var på Freja imorse, det var bra det. Men var inte där så länge, hade som inget speciellt att ta upp, var på bra humör, och hon verkade lite ivrig att komma iväg till nåt annat. Det gjorde dock inget, jag hade som sagt inte så mkt att ta itu med idag. Var en massa tjatter i fikarummet där, typ alla var där. Sa hej till många, det var ändå lite trevligt.

Nemo är en popcorntjuv av rang. Det är gulligt.

Just ja, Izze ringde när jag var på väg hem från Sofiehem... Han frågade om jag kunde jobba över middagen idag... Mellan 16-19. Pucko-alldelesförsnälla-Frida sa såklart ja. Kände mig hyfsat pigg imorse, men inte längre. Less på dum-Frida.


Sömnbiten

Nemo låg på halva mitt ansikte flera timmar under de tidiga morgontimmarna, vilket gjorde att jag inte kunde andas så himla bra eller sova för den delen. Men hon var ju så söt och gullig, inte kunde jag flytta på henne då!

Sista frejamiddagen (ej för alltid, det har jag bestämt!) innan jul ägde rum igår, här hemma hos mig och Nemo. Det var väldigt trevligt och mysigt och underbart och lugnt och tryggt och överraskande och glatt, dock lite lulligt och trött med :P

Nu ska jag möta upp Anna och gå till uni, föreläsning om typ socialpsykiatri kanske.... Jag vill sova och jag är varm yr och illamående, sjuk? Nej tack jag tror jag avstår.

Mrgn drvl

Igår hade jag fullt upp, med att försöka hitta min energi. Gick dock inte så bra, så det blev inte mkt gjort förutom tvättning. Lite bra iaf. Min kropp skriker, men jag förstår inte vad eller varför. Jag är snäll med den men ändå så är inte den snäll med mig. Jag känner mig sjuk-trött. Jag tänker inte bli febrig och jävlig, nope nope NOPE. Nu ska jag bända upp mina ögonlock och göra mig iordning för skolan.

Nemo in action.



I rock a lot!

Who's the (wo)man? I am!

Ett poäng från full pott på tentan. Grattis till mig själv.

...

Ni värmer mitt hjärta oxå!

Jag lever!

Underbart, lovely, fantastiskt, och en massa andra superlativ.

Jag tar små steg framåt och igår sa jag att jag mår bättre än på länge (länge är typ sådär många år att jag inte kommer ihåg när jag senaste mådde så här bra) och det är sant! Mitt hjärta värms. Små steg som jag själv inte kan se men när jag berättar om dom får du mig att inse att det är STORT och faktiskt betyder något. Jag är stolt över mig själv, och NÖJD. Idag iaf. Igår oxå. Och kanske i förrgår osv. Ska försöka hålla kvar den känslan.

Dagens diss: 04-glögg vinteräpple.
Dagens hiss: allt det andra!

Rött är färgen för kvällen

Det är lucia (sankta lucia osv) och mitt hår är nyrött och jag har röd ögonskugga och jag ska om nån timme dricka den bästa röda (-isch) drycken ever. Jag pratar så klart om glögg! Glögg och intimkväll är temat för denna afton. Och lite annat som är hemligt än så länge. Typ. Nu ska jag typ gå och hoppas på att det INTE är svinslaskigt ute som det var imorse när jag gick hem från bion, strax efter 8. (slutade bry mig om vattnet efter ett tag, hade ändå vattenfyllda skor). Tjo hej.

Jag vet hur man kan se om man kommer hem alldeles för sent från kvällen innan; bussarna har börjat gått igen!
Skrev jag det förrut? Aja. konvirrad som vanligt. Tjo hej nr 2.


Too much?

Kan det bli för mycket Frida på en och samma gång? Det känns som att vissa inte riktigt vet hur dom ska reagera när jag ibland öppnar munnen, eller agera när jag säger något grovt. Sarkasm är min bästa vän som sitter på axeln bredvid ironin. Men ibland undrar jag om jag måste tagga ner frida-heten lite? Fast så ändå NÄÄ för man ska inte ändra på sig själv, om man inte beter sig dåligt, gör jag det? Jag tycker ju om att leva, skämta och ha roligt! Yes man.

Lugn

Sov väldigt oroligt inatt, vaknade tusen gånger men det spelade ingen roll för jag kände mig lugn i själen varje gång jag vaknade.

Hopkok

Syltsällskapet? Eller vad det nu var.

Jag skriker "sluta käka glitter" i sömnen. Undra varför.

Frukostsällskap varje morgon, som slickar min djuptallrik ren på havremjölk.

Sova nu eller sova sen? Sova hela tiden eller aldrig? Alltid sova, sova är bra.

Frästen! Nej! Tänkte just skriva att det är 2 veckor till julafton, men så kom jag på att det var igår. Jahaja. Det är mindre än två veckor till julafton och jag har köpt så här många julklappar: 0!

Svejs.

Bra dagar

Igår var det en bra dag. Föreläsning var dock i tristaste laget, är så less på statistik och endast nedrans statistik! Så jag for postade ett brev istället och kände mig duktig och for sen hem och sov, min eftermiddagslur. Tuss ringde och väckte mig, tack tack! Sen tog vi en frisk vinterpromenad med mössar och vantar och mysiga buffkläder till haga och åt Martina *stjärnan i köket* Nygrens mat. Det var gott och mysigt och tryggt. Julgodis till efterrätt, jag kletade kakao på alla mina kläder, några gånger. Planerade för våran sista (!) frejdamiddag innan jul. Vi ska vara hos mig nästa vecka för där är det jul (kul). Gick sedan hem. Jag gillar att vara ute och gå i kylan, när man är lagomt uppstoppad med kläder.

Igår var en bra kväll. Pluggade när jag kom hem och var inte alls trött, bra bra enligt min plan. Jag sköljdes över av en känsla av lycka. Det var väldigt konstigt. Men just för stunden så kände jag mig rätt så lycklig. Lovely och lugnande.

Idag var en bra dag. Hade seminarium om utsatta barn och det var väldigt intressant. Jag blev så stolt över mig själv för jag satt inte bara där tyst, utan jag sa faktiskt saker. UpyougoFrida.

Har nyss varit nere i förrådet och bökat, det är roligt. Hittade kläder jag glömt bort och min saknade adventsljusstake i kvadrat trä. Nu är det jul på riktigt i min lägenhet. Dags att äta nån clementin, leta Nemo, kolla till brödet som är mitt i bakningsprocessen och sedan plugga.

Glögg och pepparkaksbollar, min nya grej?


Ska vända upp och ner på mina dygn

Jag ska bli kvälls/nattmänniska och sova tupplurar på dagen och sitta uppe och plugga när det är mörkt och tyst ute och jag kan känna lugnet i kroppen för då har äntligen sömnen gnuggats ur mina ögon, då när jag egentligen borde sova. Men det gör inget för jag ska bli kvällspigg och natthurtig.

Och tack Martina för din värmande kommentar!

MåndagsPSyyjk

Det svider lite i näsan, jag tror nån bet mig där nyss. Det är mörkt ute och jag funderar på att tända alla mysbelysningar jag har på mina 28 (29?) kvadrat, idag kanske jag skiter i el-kostnaden. Nemo bökar runt i sitt favvo-kuddfodral och jag ler. Min kropp är trött efter helgens jobbande, fast jag tycker om att jobba + pengar så det är värt det, men mitt psyke skriker efter att få vara hemma en kväll och bara vara. Det var länge sedan och jag saknar lugnet, för en liten stund. Jag försöker vara duktig, men saknar en 2 meters hög julgran. Ge mig en lussebulle och en klump pepparkaksdeg så blir det nog bättre.

Jag tycker om underbara människor.

Reasons to love

Give me a reason to fall in love
Take my hand and let's dance
Give me a reason to make me smile
Cause I think I forgot how

I wanna fall asleep with you tonight
I wanna know that I am safe when you hold me tight
I wanna feel like I wanna feel forever

I wanna dream away with you tonight
We can go anywhere you would like
I wanna feel how I wanna feel forever

Helgens...

...mest värmande kommentar: Du är den enda som är snygg i dina max-kläder.
...godaste: Blossa glögg ala 07.
...värsta: killen som skrek och hotade Lotta och viftade argt med en bricka.
...musiktips: Meiko.
...sluta med det: Nemo som äter ALLT julpynt.
...gulligaste: Nemo som hoppar upp på duschdraperistången.
...längtan: DU, du, du du du, bara du.
...roligaste: Lotta som är rädd för att flasha brösten när näst nedersta knappen på skjortan är borta. Hängbröst? Haha.
...mest uttjatade ord: NÄÄÄÄÄÄSTA! NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSTA!
...näst mest uttjatade ord: VA??? VA??? VA!?
...sämsta: att jobba när jag inte har tid.
... BÄSTA: solstrålarna i mitt liv.

Nu:

Ilska
Obehag
Övertrampad
Chockad

GAAAAAAAAAAAAH!!!

Det ska bli en bra kväll.

Trygghet

Nemo värmer mitt hjärta och gör min själ lugn.

...

Livrädd

Ärlig är härlig.

Jag tycker om ärliga människor, dom är härliga. Men inte ärligt dumma, utan bara ärliga som en riktigt bra vän.

Julmustsbröd knådas runt i bakmaskinen och jag skriver på min utvecklingsplansomallaskaskrivaefterutvecklingssamtalet som är obligatoriskt på min utbildning.

Snart ska jag gå ner 8 nummer och topnotch-göra-äta-pizza med A och A.

Unga mödrar...

...Tänker dom inte eller är dom helt enkelt bara dumma i huvudet? Och nu menar jag inte unga mödrar i allmänhet, såklart, utan vissa mödrar som är med i tv-programmet "unga mödrar" som visas på 5an. Mamman och pappan till ett litet spädbarn sitter och röker vid köksbordet, när bäbis sitter alldeles bredvid! Jag blir så himla arg! Okej att ni vill ha rök i era lungor, det är erat beslut, men för fan låt inte erat barn straffas för det! Rök utomhus tack! Ibland tycker jag att dom borde döpa om programmet till "dumma mödrar".

(återigen, jag tycker inte att unga mödrar är lika med dumma mödrar! men man är dum om man röker i närheten av sitt spädbarn.)


Uppdate.

Tror jag sov bra inatt med, kommer då inte ihåg nå annat! Underbart (utan piller, wiiii!)

Jag vill käka lussebullar, dricka glögg och se på adventskalendern hela dagen.

Upplistat

  • Jag sov 14 timmar inatt! Helt sjukt! Tog nå sömnpiller som jag tidigare ätit, men då hade dom verkligen inte den här effekten. Men kan inte ta dom ikväll, för jag måste ta mig upp i tid och ta mig till skolan, inte sova bort hela dagen. Men så skönt att få sova på riktigt.
  • Jag tror jag kan vara redo för smör, eventuellt.
  • Glögg är det bästa som hänt mig!

Fullpackat...

... i min väska. Den väger alltid för mycket, vad fan har jag i den?
... med julpynt i min lägenhet. I love it.
... i mitt liv. Min kalender är fullbokad hela veckan. Hinner knappt andas. Det gillas oxå, typ.
... med hamburgare i magen, det behövdes.
... med tjut i skallen.
... med plugg att göra IKVÄLL. Så nu ska jag börja med det.

RSS 2.0