Söndagsmönster

Myggbet på mina lår.
Diskberget i köket växer med skrämmande fart.
Känner för att sova, hela tiden.
Stökigt värre och jag borde borsta tänderna.
Sliten efter en rolig lördagskväll med cider, vider och vin.

Jag vill bara göra bort tentan så jag kan känna mig fri, som vinden som viner.

Okokt ris är jobbigt att tugga

Jag tuggar frenetiskt halvkokt ris, för att cidern ska ha något att beblanda sig med i magen.

"Jag är inte alls pepp på yran i år, inte alls. Inte ens sugen på att festa" sa jag igår eftermiddag.

Här sitter jag nu, andra kvällen i rad med en drink vid min sida. Riset är hårt och jobbigt, men såsen god och underbar. Ska snart byta hus här på lilljansberget. Jag är sjukt trött men vill verkligen inte vara hemma, hemma är en fetjävlablemma (alltså depp) ikväll. Mitt hår är risigt. Jag kommer att säga att det är meningen att det ska se rufsigt ut, om någon frågar. Jag tänker inte föra ämnet på tal själv.

Igår drack jag glögg och fick en god nyhet. Ikväll ska jag dricka cider och få en till god nyhet?

Snart har jag tuggat mig igenom en dryga portion med alldeles för okokt ris och ska försöka bli fräsh(are, mina förhoppningar är inte höga).

Ps. Gå inte runt i läggan medan du äter ris, det KOMMER att hamna på golvet.

In chock on moln nio

Var på Folksam idag och fick veta hur mycket ersättning jag får för mina ärr och invaliditet.
Det måste vara ett skämt!?!?? Seriöst?! Tänker inte säga hur mycket eller lite jag fick, för jag tror nån driver med mig. Hmm. Ja, jag är i chocktillstånd! Varm och ja, jag förstår ingenting. Skämtar ni med mig?

Oh my gooooood!
Ska äta på restaurang ikväll, 5 knop. Nu ska jag sätta på mig kläder och fixa till mig. Imorrn stan med Therése. Stan, typ tänkt för shopping?!? Eller? Det är fortfarande ett skämt.

Champions Leauge final

Sitter hemma hos Magnus i hans lägenhet, där det snart ska finnas något slags tv-spel. Jag röstar på x-box, han är mer inne på ps 3. Jag är inte så spelvan med det. Bara det finns bilspel... och mariokart skadar ju ej. Men det är väl nåt annat? Game cube? Noll koll.

Ser fotboll och dricker några öl (cider). Rätt lag leder iaf. Nu är det andra halvlev. Kanske ska spetsa nåt med ruby red. Blir iaf varma mackor med pepperonikorv och ost, mumma!!!

Nu är andra parten tillbaka, thohej.


(Han som jag kramar om är andra parten)

Telefonsamtal... ehh?

Känner mig febrig och Folksam ringer om invaliditet.
Say what? Jag blir nervös och fattar ingenting.
Sen klarnar det, ska dit imorrn och då får jag veta. NERVÖS!
Btw, jag är inte invalid, inte så mycket iaf.

Nu ska jag trotsa febervärmen (som alltid på eftermiddagen då jag hunnit bli rastlös av allt stillaliggande) och göra något vettigt, typ PLUGGA! Jag blev sugen på att leva men kroppen kämpar emot mig, eller är det tvärtom?

Schhh

Hör du? Neej... Det är tyst.
Det är aldrig tyst.

Tomhet i sinnet, energin som tagit slut.
En massa måsten, jag vill ha sommarlov.


I eftermiddag

Jag har planterat om mina krukväxter. Först tänkte jag skriva: jag har satt om mina blommor, men när jag googlade på det ändrade jag mig. (Jag vill vara mer korrekt).

Nu är det middagsdags, dags för att laga middag, men vad ska jag äta ikväll? Jag har en jordig känsla på mina fingrar och känner inte för att göra något fräscht med dom, kan det någonsin bli fräscht då? Dom är svarta och skitiga.
(Men jag ska äta)

Idag

Uppsatsskrivning och pt.

Jag ska öppna mitt hjärta, exponera alla mina sår och...
...och våga.


Hemma

Jag är hemma, hemma och tillbaka i vardagslivet. Det har funkat helt okej idag, jag stannade inte upp för ofta och så har jag fått saker uträttade men min hicka är tung.

Min fruktskål är full och i mitten finns guldet. Det ligger där, som alla andra saker. Men guldet och silvret stirrar, hårt och ont, intensivt och dragande. Jag sitter här och tänker... Det har varit bättre och det har varit sämre men jag är inte frisk.

Tok!

Tokfest, tokdans och toktjut.
Toktråkigt att Emmy farit hem, men tokroligt att hon kom!
Toktrött och tokomotiverad inför pluggeri.
Tokstökigt i lägenheten och toktjut.

Jag har haft det tokroligt i helgen!

Regndoften har spritt sig i min lägenhet

Det regnar ute och doftar så där underbart härligt som det bara kan göra på sommaren (våren) när det regnar. Luften är så ren och fräsch.

Jag funderar på att fundera på klädombyte för kvällen. Hade bestämt mig igår, för vad jag ska ha på mig ikväll men nu börjar jag tveka lite. Regnar ute och då får jag en annan känsla i kroppen. Måste stoppa in huvudet och gräva i garderoben, nu nu nu, BUMS!

Perfa

Grått och trist, mulet och fullt med moln.
Men så slutar föreläsningen och himlen spricker upp.
Välkommen sol på min lediga tid!

Lever och är levande

Igår picknick vid tavelsjön och yatzy spelning, Maxime spöade oss alla. God mat på haga med trevligt sällskap till middagen för att senare bli ännu mera sällskap på kvällen och "Blades of glory", lite vin och god ost. En väldigt bra dag. Kände mig levande när jag cyklade hem, trygg och levande. Lugn i min själ.

Nu ska jag fara till skolan, föreläsning 8-12, sen ska jag träffa mina lycko- och lugnpiller på stan.

Lågtryck

Vinden vinar, någonstans blåser det.
Molnen passerar, utan mål i sikte.
Vädret ändras och man kan aldrig vara säker.

nu

Plugg, inte ett dugg.
Sömn, inte en dröm.

Jag är inte alltid en dålig människa. Ibland är jag duktig, kanske till och med bra. Men inte alltid.

----

Jag är lite ledsen, jag är lite rädd.
Jag är stressad, jag är orolig.
Jag är lite ledsen, jag är lite rädd.
Ångest, stress, oro och tårar.
Jag är rädd, lite rädd, lite för rädd.

Jaaaa!

Idag ska jag vara pluggigt-duktig för sen i eftermiddag ska jag äta middag med Martina och EMMY! Ja, hon är i stan alldeles alldeles strax! Det ska bli nice, så nice.

Måste plugga, annars kommer det hänga över mig hela helgen och det vill jag inte. Men har verkligen ingen koncentration eller ork eller nåt. Ingenting. Vill bara... vill bara.... vad vill jag?

Känna mig fri och sluta vara rädd.

Projektbörjan

Idag är jag inne på dag nummer 5 i mitt senaste projekt, som handlar om att inte sova något på dagen för att kunna sova bättre på nätterna. Jag satsar stenhårt på detta projekt och än så länge har det gått okej. Vaknar vid 7-8 (okej nu ljuger jag, vaknar vid 6-7) varje morgon, känner tröttheten komma helst på eftermiddagarna och sen så somnar jag i soffan vid 21, går och lägger mig på riktigt vid 23-00. Så ser det ut för mig nuförtiden. Okej, jag vaknar aldrig 7, alltid tidigare. Förstår dock inte hur det ska gå när Emmy kommer, då vill jag ju inte somna 21 varje kväll, nej nej! Kanske får ta en projekt-paus på några dagar så jag orkar umgås med mina älskade frejaner.

Igår var Therese och Loke hos mig. Det var mysigt. Jag älskar dom, båda två! Så underbara och gulliga!

Idag ska jag till skolan och sitta med min medskrivbent till uppsatsen, sen är det jobb i tre timmar och därefter ska jag mysa med Magnus. Känner mig stressad, det gillas ej. Måste handla, måste jag? Måste plugga, måste jag?

Äsch nu får det vara nog.


As long as somebody takes me home...

SOLig morgon, ingen stress, ingen press(?).
It's my last chance to find a go-go dancer.
Ska snart dra iväg med min tunga väska som jag ska fylla med ännu fler böcker på bibblo.
I get lost in the night, so high, I don't wanna come down.
Seminarium på skolan väntar, en inadning, en utandning och så är det över.
Why do you waste my time?

Livets mening är...?

Idag har jag jobbet, på årets varmaste och finaste dag hittills. Extremt surt måste jag säga. Jag vill oxå vara ute och bara slappa i det fina vädret! Känns som att jag aldrig kommer att få göra det. Är det inte solning som är meningen med livet? Jag börjar undra om jag prioriterar fel. Vad är min mening med livet? Att jobba så jag får pengar så jag kan shoppa och spendera pengarna på andra sätt? Jag känner mig missnöjd med min livsfilosofi, om jag nu har någon sådan.

Dagens tre ord: missnöjd, smärta och crush.

Spaaaa är braaaa

Igår var jag och Magnus på IKSU Spa. Vi tog 1:ans buss dit ut. Det var konstigt, att åka den bussen utan att hoppa av på hållplatsen utanför Frejagården. Många minnen bubblade upp längs vägen, starka och betydelsefulla sådana. Det kändes konstigt.

Spa var vad jag behövde, avslappning, värme och lugn. Myset jag fick på köpet skadade inte heller. Jag somnade i solsimulator-rummet. Det var nice. Jag tycker om att somna i solstolen.

Väl hemma var jag sjukt trött, vaknade vid 4 imorse och klev upp 7 för att fara till psykoterpen. Lägg till värme på det och kroppen blir helt mör. Men här överraskade jag mig själv - jag höll mig nämligen vaken hela kvällen! Måste vara nåt nytt rekord. När jag till slut gick och la mig trodde jag att jag skulle få sova hela natten. Jag vaknade 2.

Just ja, fick mitt första myggbett igår när jag var ute med Nemo i skogen. Jag har inte saknat myggen.

Dunk dunk bank bank

Återigen morgon och återigen vaknar jag tidigt utan ro i kroppen. Någon sliter i mina armar, benen är fulla av myror och hjärtat dunkar för snabbt. Upp upp upp, bara UPP!

Bastade igår, det var väldigt nice. Blev så mjuk och mör och skön i kroppen efteråt, förmodligen för mör för (för mörförmörför) att orka fortsätta umgås resten av kvällen. Jag avvek när dom andra for på Bishops. Men det kändes som rätt beslut.

Magnus är bye the way världens gulligaste! Dessutom har jag köpt världens coolaste linne till mig. I dig (engelska). Eller har jag redan skrivit om det? Aja struntsamma, det är så coolt att det gärna kan omnämnas två gånger i min blogg.

Nu ska jag förbereda mig inför seminariumet som Anna och jag ska pina oss igenom efter lunch, you and me baby. Hehe.

Tigger fyller år idag!

Har gått och tänkt på det till och från idag, men inte har jag ringt till henne (dvs mamma först och sen fått prata med Tigger). Men jag har sänt tankar till henne idag, det har jag. Mitt hjärta. Hon har hjälpt mig genom många svåra, tunga och tåriga stunder genom att bara finnas där och se mig.

Grattis till dig Tigger, min gullboll!



Mamma om du läser det här: ge kisse många kramar från mig! Vågade inte ringa, klockan blev för mycket. Men säg att jag kommer och masserar henne sen. Tack!

Effektiviteten spirar

Efter skolan så har jag sovit (okej jag började inte så effektivt) sen pluggat i några timmar, gjort raggmunkar och sen suttit vid symaskinen och gasat. Känner mig duktig. Nu är jag trött, igen. Det är okej. Jag ska läsa lite sen sova. Hoppas jag får sova bättre inatt. Ingefärs-teet verkar inte funka så bra längre. Vet inte nu vad jag ska hitta på. Nån bra sov-idé?

Morgonstund

Sovmorgon blev till tidig uppstigning istället. Jag för orolig i själen och Nemo för ivrig i hennes lilla själ. Jag vill sova men något jobbar emot mig, Nemo vill ut i solen och jaga flugor och allt vad hon nu hittar.

Vaken. Vaken. Kanske ska använda tiden till något vettigt... typ plugg. Mjo men det vore nog smart. Efter skolan blir det nog inte så mycket sånt, kommer nog behöva sova då. Plugg nu, jaaa pepp! (Nope men bättre än depp)

Lagen om lagbokens tyngd, 3 §

LVU, paragraf hit och paragraf dit. Anna och jag har pluggat inför ett seminarium, handlar om socialförsäkringar. Tyvärr så hittade vi andra lagar som var mycket mer intressanta, eller tyvärr å tyvärr, lärde ju oss andra saker. Haha. Lagboken kan vara rolig, OM man inte letar efter något speciellt, vilket man tyvärr ofta gör. Då är den bara dryg, dryg och tung som fan.

Nu ska jag nog göra något vettigt.
Frästen (förresten) så har jag en decimeter kortare hår! Sug på den ni (fast sug inte på håret, hår i mun är äckligt, spotta ut det!)

Don' know

Känns inte som det händer så mycket i mitt liv just nu, men jag kan ha fel. Jag tror jag har fel. Mina fingrar är bara förlamad och jag får inte ut något vettigt ur min skalle. Det händer saker, men jag vet inte vad. Egentligen vet jag vad som händer men jag vet inte något mera, varför det händer eller så. Det enda jag vet just nu är att mina axlar värker, mitt hår är blött, bakmaskinen lever om och snart kommer Magnus. Jag kanske inte behöver veta så mycket mera för tillfället, det kanske räcker så. Det får lov att räcka denna gång.


Söndag

Söndagmorgon eller förmiddag, snart eftermiddag och lite senare kväll. Jag har ont i min kropp, det gör ont att ta djupa andetag. Det finns så mycket att säga (skriva) men jag slutar där.

Min "lediga" dag...

Promenad på morgonen, solen värmde underbart skönt.
Hopp och spring med Nemo i skogen.
Telefonsamtal och så ska jag visst jobba.
Hem, hade nybakat bröd som väntade på mig i bakmaskinen.
Det var ett plus.
Nu bränner mina axlar av tigerbalsamet.
Plugga? Nu, efter en jobbdag? Får se...


Hurthurt

Jag steg upp 8 imorse, fast jag hade sovmorgon med stort s (S). Det tycker jag är duktigt. Jag har duschat, ätit frukost och förberett mig inför seminariet vi har i eftermiddag. Jag känner har ingen koll men känner mig lugn ändå. Ingen vits att stressa upp sig i onödan.

Nu ska jag ta en pluggpaus och läsa ut Erlend Loe boken så jag kan börja läsa tusen små bitar! Wii! Den är äntligen i mina ägor. Lovar att den blir en besvikelse, så högt som jag höjt den till skyarna.

Kon stig

Det är konstigt hur glädje snabbt kan byta färg till något mörkare.
Det är konstigt hur smart man kan vara men fortfarande ta dumma beslut.
Det är konstigt hur mina mardrömmar fortsätter och bara blir värre.
Det är INTE konstigt att jag inte pallar allt, hela tiden.
Det är INTE konstigt att jag ibland måste byta ut skolan till mina vänner, för att överleva.
Det är INTE konstigt allt det här.

San Jose, sant?

Och så var helgen över, igen. Alla helger verkar ta slut så snabbt. Hinner bara jobba och sova, jobba och sova osv. Nu sitter jag med axelvärk-allan och önskade att min personliga massör vore här.

Anna och Erica har just farit hem. Vi har mailat Costa Rica. Ta emot oss med öppna armar, ja tack! Vårat möte avslutades med att Anna och jag försökte kasta Nemo på ett träd (läs: ej kasta utan snarare lyfta fram till ett träd för att hon skulle kardborra sina klor mot stammen) utan lyckas.

Har seminarium kl 8 imorrn, det känns inte helt solklart möjligt. Jag ska försöka, men kroppen säger NEEEEJ FRIDA SOV och LIGG STILL. Men det vore som himla bra att vara där, inför tentan och så. Så jag ska, kan ju sova sen efteråt. Hehe. Nu ska jag rota fram nåt festligt söndags-kvällsfika och smörja in mig med sånt där tiger-lukta-stark-smörja.

Mardrömsmaraton

Det är morgon och jag slevar i mig morgongröten. Mera mardrömmar inatt, varje natt bombarderas jag av mardrömmar. Denna gång blev det för mycket och jag tog ångestpiller, men tårarna hann falla ändå. Magnus höll om mig och lugnade min kaosartade själ. Men spåren finns kvar, mardrömmarnas bilder etsar sig fast bakom min näthinna. Jag vill inte. Varje natt. Jag ska sluta sova.

Våriga maj är här!

Sol sol och ännu mera sol. Jag ska drunkna i solen utan att försvinna under ytan. Solen ska lysa upp min vardag och jag ska le, varje dag.

RSS 2.0