Blaj

Idag har jag organiserat och städat sönder min rygg. Den säger AJ, jag säger baj. Rensat garderoben och slängt iväg 3 kassar med kläder (till insamling). Känner mig lite kass som människa som bara köper och köper och sen kastar. Kapitalist-konsument-kass. Det och ryggen och att jag kört på utan att andas gör att jag vill sprängas i små bitar och sedan dingla i gardinstången och titta ner på allt från ovan. Dessutom har jag glömt att köpa mer morgonpiller och lämna tillbaka en bok på bibblan. Blaj.

Fisk-frukt

Skalade en clementin för några timmar sedan. Den var lika fin som de andra frukterna i skålen, men ack, stackaren var speciell. Den smakade nämligen skaldjur!!! Magnus sa att det är OMÖJLIGT, kanske smakade skal (och ej skalDJUR)? Så han fick sig en egen klyfta och sen slog vi fast att det smakade kräftstjärt (och inte den bra varianten, för när jag köper frukt vill jag att det ska köpa frukt i något konstigt klo-havsdjur!).

BLÄ sa jag och slängde den.

Dan före dan före skumpan-dagen

Jag har träningsvärk, av ett tv-spel. Det är så det ska vara, om det stämmer och om allt stämmer är inget fel. Går fram och tillbaka från staden flera gånger varje dag, det kanske är ett nytt vardagsnöje. Har dock redan börjat tröttna på alla 3 olika vägar jag än så länge gått längs.

Det är bara två dagar kvar på detta år, 2010. Allt går alltid så fort, förutom i stiltjen i mitt vakuum som jag har inombords. Idag har jag velat gråta några gånger, inte därför, utan bara för att livet är så ibland. Annars har denna dag gått bra, har inte tänkt så mycket. Kanske ska tänka en MASSA imorrn så jag inte har några tankar kvar alls på fredag. Låter som en bra idé, typ.

Wii-leker (jag)

Nu på morgonen har jag bumpat siffror med mina höfter och även rockat rockring. Det hände verkligen på riktigt för jag har en sån fantastisk fantasi!

Kvällen till ära

Jag har kommit på att jag mår bäst när jag gör en massa grejor, när dagarna är fullbokade, för då lever jag och ler lite mer. Idag har jag packat upp julklapparna, bakat tunnbröd, prövat wii fit och skrivit lite inför imorrn. Det är nämligen ingen vanlig dag imorgon, nej det är en speciell dag. Det är min och älskingens dag. Hurra hurra hurra!

Hemma igen

Och så var vi tillbaka i Umeå. Känns skönt att återigen vara hemma med lillpälsan och i den trygga otryggheten som ska bli den trygga tryggheten. Har haft en mysig jul i Piteå, med en massa glögg, brädspel, mat och lite rajtantajtan.

Nu är snart detta år slut, så det gäller att göra det bästa av dagarna som är kvar!

En annan jul

Sitter i Svensbyn och har precis ätit lunch, en helt normal julig lunch med varmrökt lax och senare idag ska jag äta middag, en normal middag. Men det har inte alltid varit så. Andra jular har det varit annorlunda.

Läste precis en debattartikel på aftonbladet som högg tag i mig och som fick mig att tänka utöver mig själv, på min familj, som stått vid min sida i vått och torrt. Nu hoppas jag på högtryck.

Om du vill läsa det jag läste, klicka på länken.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article8319786.ab

Avfärd - mini semester jul

Packar det sista i sista minuten, precis så som det ska vara när man inte packat klart allt kvällen innan. Snart bär det av till Piteå! Bussen avgår om 1½ timme så det är bäst att jag slutar lalla och lägger i en högre växel.

Tjohej!

Morgonmys

Sitter i min morgonrock och tittar ut över lägenheten. Jag älskar verkligen julen, allt blir så vackert den här tiden på året (om man hjälper till lite med bollar och glitter). Känner ett uns av lugn inombords, en boll med lugn i mitt bollhav av stress. En är bättre än ingen.

Är klar med alla julklappar, ska bara slå in de två sista. Så skönt! Eftersom jag blev färdig redan igår så blir det nog att åka upp till Piteå redan imorgon. Innan det ska det tvättas, bakas mjukpepparkaka, baka vörtbröd, slå in de sista julklapparna, skriva packlist och packa ner allt jag skrivit på packlistan och byta julklappar med mina föräldrar ikväll.

Andas och mys.



20 december

Lägenheten är full av ljus och kylskåpet proppad med julgodis. Jag sitter här vid datorn och försöker inandas lugn, in och ut, pjuuuuhf. Jag har lämnat en bra helg bakom mig och hoppas den dåliga magen stannar vid de ljuva minnena. JAG har haft en bra helg, men inte min mage.

Nu är det en ny vecka, men inte vilken vecka som helst. Julstök på hög nivå hela veckan, helst idag och imorgon då de sista klapparna ska klappas in och den sista kakan ska bakas innan det bär av till Piteå för årets julfirande. Jag ska nämligen inte vara med min familj på jul, utan för första gången ska jag vara med Magnus familj. Det känns konstigt men ändå roligt. Jag har blivit gammal.

Idag ska jag leva och inte vräka mig själv ner i snödrivan.


Jag vill också ha en brandsläckare

Gårdagskvällen var mycket trevlig, så mysig och rolig och allt, ja den hade nästan allt! Jag tycker om trevligt och roligt folk, hoppas jag också är så. Dock är jag lite avundsjuk på Therése senaste stora inköp.

Nu är det morgon och det snöar. Jag tror vi får en vit jul i år. Nemo är så himla gullig och sitter vid balkongdörren och tittar ut på snöflingorna som daler ner på balkongen. Jag tror det är hennes vinternöje, nu när fåglarna har tagit semester.

Snart lördagstrippen till Ica Maxi för handling och sen pyssel med syrran!

Linjal

Jag har använt linjal, det var länge sen sist. Jag saknar linjaler, det är mysigt att dra raka streck.

Helt jävla normal(t)

Idag har jag bakat lussebullar och ätit knäckt, för det är så jävla normalt i december att man anses alldeles för konstig om man inte gör det. Har dessutom druckit helt jävla normal varm mjölkchoklad för det gör man när man är normal och jag är så sinnessjukt jävla normal. Kokat sylt har jag också gjort, helt oudda sylt till min alldeles vardagligt tråkiga frukostgröt. Lyckats spruta ner golvet i köket med helt jävla vanligt kranvatten, för det ska man göra när det kokas normal sylt. Allt är så normalt och snart ska jag lägga min normala kropp, i min svensson säng på 2009 års julklapp (spikmattan, äkta svenskt och normalt, lagomt normalt) och andas som en normal människa gör, precis som jag gör, för jag är så helt jävla normal.

The Studio


Is

Mina händer är iskalla. Så känns det, genom allt.

Jul jul strålande jul

Granen står nu underbart glittrande fin och ståtlig i rummet. Jag skiner upp, nästan lika fin som den. Min egensydda julduk har fått ta plats på vardagsrumsbordet och en underbart rutig och stor duk ligger nu på köksbordet. Nu är det verkligen jul i stugan.

Jag har smygt upp några fler julgranskulor i granen, medan Magnus ligger i sängen. Uttrycket "less is more" stämmer verkligen inte här. More is best är det nog.

Det är vackert här inne och jag blir glad (ska nog ta och hänga upp en kula till eller två...)

Snart är det lussebak hos älskade Lina, äntligen ska det bli av!

Hemma i kalla vinterland

Har åkt från vitt och vackert Göteborg till kallt, men också vackert Umeå. Jag saknar redan Lotta och hennes vänner, staden och att vara på semester (för när man är på semester är man på semester från allt, då menar jag ALLT, nästan). Jag har haft en superhärlig lång weekend med en massa julmys. Göteborg är verkligen staden för jul och ljusälskare! Hello Me.

Nu hemma hos kurr-kurr och mums-mums. Dags att sy fast en krage och ta tag i den!

Gbg update

Det är lördag morgon och jag har varit här i 2½ dygn. På denna tid har vi hunnit med att utforska staden, jag har fått en behandling av Lotta, varit på ULLARED och shoppat och sedan druckit vin och glögg med hennes klasskompisar. Mycket mycket trevligt har det varit än så länge och det lär fortsätta så! Nu ska vi gå ner till stan för shopping (och lite jobb för Lotta, tråkigt men sant) för att sedan gå på Liseberg och leka lite.

Ha de la bra!

Förbereder mig för avfärd

Packar och tar bort ludd. Det är min morgon, packa och ludd. Luddiluddiludd. Mest under naglarna, lite på kläder, annars i omgivningen.

Sen blir allt bra för jag ska känna mig fin och underbar och sen fara till fina och underbara Lotta i Göteborg. Simla simla simla bra. Världsbäst helt enkelt.

Magen stoppar baket

Det verkar inte vara tänkt att Lina och jag ska jul-baka. I torsdags blev det inställt för Nathalie hade haft magsjuka och idag är det jag som har magproblem. Dumma dumma. Vi gör ett nytt försök nästa vecka. Håll tummarna för det!

Hurra hurra hurra vad jag är glad...

...för att jag ska till Göteborg imorrn kväll! Simla simla härligt, underbart och roligt! Ska hälsa på älskade Lotta och ha det så julmysigt och underbart som det bara går. Ska dessutom på en dagstripp till Ullareds tillsammans! Wiihoo!

Krafttag

Idag ska jag ta tag i livet igen. Det är bra. Vad som vore ännu bättre är dock att aldrig släppa taget om livet, så slipper jag samla nya krafttag mest hela tiden för att kunna ta tag i det igen. Fast gud så tråkigt att leva lätt, glida på en räkmacka och hoppa runt bland fluffiga, rosa moln. Eller nåt.

Försöker hitta extra julstämning

Har spatserat runt på Gammlias julmarknad nu på dagen. Det enda jag var ute efter var att få lite julmysstämning i bröstet, känna julemyset och allt det goda.

Annars är det lite tungt sådär just nu, tyvärr precis nu, men jag försöker laga.

Just ja, glömt att berätta en grej! Jag har nämligen världens sötaste jul-pojkvän som tyckte att jag skulle få en alldeles egen kalender i år (vid namn "Fridas julkalender") och har, lagomt efter dagens avsnitt av tv:ns julkalender, kommit fram med ett paket med en lucka på, varje kväll nu i december. Hur mysigt och underbart är inte det! Nog för att det inte spelar så stor roll vad det göms bakom luckorna, för tanken värmer mig ända till påsk, så har jag ändå fått några jul-fullträffar!

Världens bästa

(Vi glömmer gårdagen)

Idag ska jag vara världens bästa Frida och allt ska vara så himla bra, världens bästa med allt. Vänder blad, världens bästa blad till världens bästa nya sida och allt blir så himla bra.


RSS 2.0