Pratar i luften

Jag ropar "ska vi laga mat, Nemo!?", men får inget svar. Lillan sover, hon har sovit mycket den här helgen och dessutom varit extra mysgosig (förutom när hon bet mig i läppen och massakerade min hand).

Uppgiften till litteraturseminariet är som klar, typ, ungefär (orka göra mera). Det är skönt och nu ska jag laga avocadosoppa, den bästaste soppan ever. Även fast det inte är måndag och jag är hemma får man äta soppa.

Jag har påbörjat ett litet sy-projekt... ska bli roligt att se hur det slutar.

Nu ska jag stöka i köket och få en jamande Nemo efter mig. Det är söndag (och alla andra dagar) i ett nötskal.

Gomorrn!

Jag har sovit i sisådär 4 timmar (om jag har tur), det är inte helt okej. Jobbet inatt var tack och lov helt okej, dock inte att frisco-bröden tog slut kvart i 2. KASST.

Idag ska jag ta på mig lypsyl och sluta klia på mina utslag.

Det lurar i kvällsmossen

Det är något konstigt med lördagskvällar när jag väntar på att jobba natt. Det brukar börja bra, jag är inställd på en lugn och skön kväll, en Frida-kväll med Frida-aktiviteter, men så börjar grannen spela "sexy bitch" och något händer. Ensamheten blir påtaglig och på lördagkvällar när jag vet att jag inte kan göra vad jag vill så bryter ensamheten ner mig. SHAKE IT OFF! Men hur?

Less less LESS

När man tror att allt är som det ska, passa dig, det är ALDRIG som det ska. Har inte fått alla poäng inräknade från förra terminen, står U på första kursen. VADÅ U??? Jag har gjort allt, fått godkänt på det och tentan är avklarad. Vad vill ni mig???? Är mitt minne stört, vad finns där? Och jag börjar tvivla och så försvinner världen.

Jahaja, så var det dags igen.

Igår tränade jag, idag vaknade jag upp med feber. Jag förstår mig inte på min kropp, skärp dig för fan! Nån som vill byta?

Fy fan va jag är bra!

Även fast den pissiga starten på dagen lyckades jag peppa mig själv till att fara till IKSU och skaffa guldkort, för att sedan träna en stund. Jag tog det ganska lugnt, vill inte skrämma ihjäl kroppen. Blev bara en halvtimmes maskinerier. KÄNNER MIG SÅ STOLT. Bra.

Mardömmar

Jag behöver en fristad, där jag slipper alla jobbiga tankar. Inte ens nätterna är lugna, sömnen blandas med mardrömmar, obehagliga mardömmar. Känslorna efter hemskheterna sitter fortfarande kvar. Jag förstår inte varför jag drömmer sånna saker. Det gör ont i mitt hjärta och tårarna svider.

Middag, så som den ska vara

Har varit och ätit hos Emmy med Martina. Det bjöds på kikärtsbiffar (mumma!) och sedan efterrätt, som på den gamla goda tiden. En massa prat och skratt när Emmy höll i sin nya stavmixer. Haha. Värme och kärlek.

Festligt med Linn och Sandra


















Trevlig kväll med trevliga tjejer! Vi lekte jag har aldrig i soffan, kurragömma (Linn lyckades skrämma livet ur mig), modell-skola m.m. På väg in till stan skrämde vi slag i en man i en bil när vi knackade på och frågade om han hade en snusdosa (till att öppna en xider). Ingen lycka där. Men efter 5 min kom Linn på att hon hade en öppnare med sig, efter vi gått och försökt öppna flaskan på allt från trappsteg till parkeringshus.

Färg färg färg...

...FÄRG!



Jag har tydligen en konstnär till katt, eller?

En bra start

Började dagen med havregrynsgröt, en tur till maxi med syrran bakom ratten (vi överlevde), sedan byte av batteri och alpint. Kupongen blev ihågkommen, livet är underbart. Ikväll ska det ätas tacos.

Hotellet har förresten bastu. Nu måste jag kollar vad Nemo demolerar.

Ps. Jag gillar inte Ånge.

Lek och spel och bio

Efter att ha sytt ett nytt kuddfodral som matchar mina nya gardiner så gick jag till Magnus. Där spelade vi ps3 (närmare bestämt colin mcrae dirt, jag gillar att köra glassbilar), lekte "hitta-skumtomtarna" för att sedan se filmen "Up in the air" på bio. En BRA kväll.


Jag simmar fortfarande...

Jag är inte ute på djupt vatten, det har bara blivit lite mörkt. Att jag inte är där betyder att jag försöker finnas till en längre tid, inte bara tillfälligt. För att finnas måste jag vara frånvarande, innan jag kan hitta till det tropiskt härliga vattnet igen. De senaste dagarna har varit tunga utan att jag förstår varför, men känslorna finns där av en orsak så därför ska jag låta dom vara där dom är, inte vara rädd för dom eller tränga undan tårarna. Förmodligen är tårarna bara lite försenade.


-

Jag är inte dålig!

Sur-shopping

Gårdagen var pissig, så pissig att jag mardrömde bort föreläsningen, gick ner på stan och köpte en massa grejor i ren protest (vet dock inte vad jag protesterar mot). Men nya gardiner känns ändå roligt. Sen fick jag kram och puss av min älsking innan jag och Lotta gick och åt på Costas. Det lär väl inte hända så många gånger till. Efter middagen gick vi på ica, så mätt blev vi.

Lotta är bra, pissigheten försvann litegranna. Tack babe!


Bedrövligt känslig

B.k. Kan betyda mycket. Idag hade det en jobbig betydelse. Det var inte roligt idag. Så många tankar, så många spöken. En del tankar går till dig min vän som har påbörjat ett nytt jobb. Mina tankar är med dig. Andra tankar, det är för många tankar, för många antika tankar som skrämmer slag på mig.

Tidigare idag kände jag "dona"... inte längre. Hej då.

Nån ligger i min säng

Magnus ligger och andas tungt i min säng. Jag tycker om när han andas, då lever han. Jag tycker om när pojkvän lever. Måste gå, Nemo är uppmärksamhetskrävande.

Big Bengt

Kursintro imorse, utan självmordstanter så det var iaf en bra början. Reflektionstid gillas, för då kan jag hitta på andra saker (host) typ som att sova för att kompensera den bedrövliga natten jag hade mellan sön-mån. Sedan kan jag till exempel leka med Loke och sen promenera i affärer med Tess och lilleman i vagnen. Det kan man oxå göra. En annan sak som går bra är att passa på att köpa kattmat, 200 kr billigare än vanligt och sedan organisera skor och väskor med hjälp av Big Bengt. På reflektionstiden kan man även ta ner julpyntet, rensa garderoben, få inspiration och känna sig duktig på andra sätt än plugg-sätt.

Det kan man göra. Reflektionstid är effektivitetstid ibland. Jag kanske har gjort dom dära sakerna idag. Kanske, kanske inte. Jag gillar iaf Big Bengt.

Trötttröttrött

Och så drar en ny termin igång. Jag är långt ifrån laddad, behöver typ några helger till, lugna helger, för att kunna bli laddad. Kan jag ens bli laddad?

Inget vettigt har gjorts idag, förutom diskning och mango-ätning.
Jag saknar pojkvännen, kom hem nu!

Dagen efter

Igår var det lördag och fest med Indien-människor. Det gick vilt till säger mina blåmärken. Minnet tryter och jag ska bli hälsosammare.

MEF

Igår kväll blev en varm och mysig kväll, med MEF-maffian och fladdermusen. Glöggen var mumma och popcornen knastrade mellan tänderna.

Fredagens (o)effektivitet

Upp och hoppa och vara en loppa till pt:n. Ny tant, kändes okej, hoppas att det blir bra! Sen promenad till stan med älsking, ljusköpande, boklånande och kakao-glögg-köpande! Spännande att prova den!

Hem och luncha, sova, vakna, beställa vinterskor på nätet (ouch) och finslipa essän. Diska, laga mat och nu vila maten innan jag ska förbereda mig för finsällskap iform av Emmy och Martina.

Socionomen har talat

Har varit hos Therése ikväll och pratat och sånt trevligt. Ni ska få provsmaka på en grej från kvällen....

Tess sitter och surfar på vk.se och kollar på bilder från jordbävningens-Haiti, bilder över skadade människor och förstörda kvarter då jag säger:

"Jag visste inte att dom hade kundvagnar där!" (var en bild med stålgrejor i rashögarna...)
"100 000 människor har dött och du tänker på kundvagnar, och du ska bli socionom" säger Tess och brister ut i gapskratt.
"Ja men bättre att jag säger sånt nu än sen när jag jobbar"


Oohoonsdag!

Trallalalalala idag ska bli en bra da'! Började dagen med egengjord mangojuice, då kan det bara inte gå fel.

Kan folk sluta vilja flytta in i samma lägenheter som vi??! Ta inte mina ögonstenar.

Tv-spelsdag

Promenerade till syster idag på förmiddagen. Väl framme var jag frusen men fick gömma mig under en filt när vi körde igång med vårat tv-spelsmaraton. Vi körde de klassiska spelen (för oss), dvs tetris, akroniod (hur f-n stavas det!???), clu land och sen en ny bubblare iform av maria kart. Jag vann i det jag inte brukade vinna i, det vill säga i det mesta. Den ödmjuka vinnaren i mig kom då fram. Tur att jag inte spelar mot mig själv.

Kurragömma

En kväll förra veckan lekte jag och Magnus kurragömma i min lilla lägenhet. Nu tänker säkert ni pessimister att det inte går i en lägenhet på 29 kvadrat för två fullvuxna människor. Ack så fel ni har. Magnus blundade och räknade till 10 (jag är snabb på att gömma mig) och jag gömde mig genom att dra en liten kartong över huvudet och sätta mig stilla på golvet. När Magnus och Nemo gick runt och letade efter mig kunde jag inte hålla mig för skratt, undra om dom såg kartongen guppa upp och ner av fnissighet? Jag blev hittad till slut. Det är kul att leka.

Efter helgens jobberi...

Sitter i soffan och nätar lite innan jag ska sätta igång med min rutinmässiga hjärndös-tv-tittande för en bättre sömn. Min sömn ska bli det bästa som finns, tänk dig en hel natts sömn!!! Det vore grejor.

Jobbande har gått bra, även idag när jag öppnade och chefade. En lättsam jobbhelg, men är glad att jag nu är ledig två helger i rad, DET är lyx.

Just ja, jag och Emmy var hos Anna igår och åt mat (mumma) och såg kanske världens konstigaste film (haha). Roligt hade vi iaf, ni är bra tjejer!

Imorrn är det plugg och film med annan kompis.

StOrstädning

Städat som en galning mest hela dagen, men nu är det rent! Badrummet är skinande, köket och ugnen med, donat och dammsugat. Nu känns det bra, jag har gjort nåt bra.

Sen då? Vill inte dega ihop i soffan, jag har ju energi!


Nemo säger go'morron...

... och småspyr på min dator (tack och lov mest bara saliv).
Go'morron på dig med!

Nåt som inte stämmer riktigt

Sitter med den där jävla essän, eller egentligen gör jag inte det, utan borde göra det. Har inte mycket kvar nu (orka bry sig), men ändå så sitter jag i soffan och stirrar. Vet till och med ungefär vad jag ska skriva, men är som inte sugen på att skriva det. Jag tror det är nåt fel på mig, lite mer än vanligt.

Glögg, löser det allt?
Glögg, gör du så att jag blir klar innan dansarna börjar svänga ikväll?
Glögg, är du min bästa vän i vintermörkret?
GLÖGG.

Råd för dig med tinnitus

  • Sömn är viktigt! (insomnings cd eller kuddhögtalare kana hjälpa)
  • Stress är dåligt
  • Sluta spänn dig
  • Våga vara i din kropp
  • Yoga sägs vara bra
  • Skaffa en personlig kbt:are som kan hjälpa dig

Sicken tur att jag sover som en stock, aldrig stressar, är mjuk och go i kroppen osv.


Pluggdag men nu kväll

Det är snart dags för te, filt och riskudde i soffan. Kylan biter sig in genom väggarna i min lilla lya, fast nu är det ändå över 19 grader här inne!

Har suttit med essän mest hela dagen, med avbrott för vila, middag med mamma och obligatoriskt lek med Nemo (och kanske några andra sidospår). Men nu har jag nog gjort mitt för dagen, får fortsätta imorrn kväll. På dagen är det nämligen besökets dag, först hörselrehab och sen sjukgymnasten. Ska bli nice att återuppta kroppskännedomen.

Ps. Knäck är bra plugg-tugg.

Grönsaker på pinne

Nu är jag här igen... Sicken kväll jag har det, lördag kväll och jag sitter med essän, festligt värre! Men men, den som inte lär, den lever inte, eller hur det nu var. Finns iofs vissa positiva saker med att jag faktiskt pluggar, och det är att jag PLUGGAR och inte sitter och stirrar.

Jag har drömt om chips och dip hela dagen men om jag tar mig ut i kylan nu lär jag aldrig våga gå ut när jag måste, dvs när jag ska gå till jobbet, så det får bli en kompromiss - grönsaker (eller vad jag nu gräver fram) och dip! Snart snart...

Bedrövligt var ordet

Mörker och kyla. Jag har tänt värmeljus men inte fan hjälper det. Idag är det en bedrövlig dag och jag vill gömma mig i soffan, under filten och äta chips och dip till en halvdålig film.

RSS 2.0