Comes and goes

This one's for the lonely
The ones that seek and find
Only to be let down
Time after time

This one's for the torn down
The experts at the fall
Come on friends get up now
You're not alone at all


This is for the ones who stand
For the ones who try again
For the ones who need a hand
For the ones who think they can


Fort kommit, snabbt försvunnet

Det nyfunna hoppet dog snabbt ut. Tillbaka under jorden, i ett halvmörkt källarrum utan ren luft. Men snart ledig i fyra dagar, det ser jag framemot. Och jul såklart. Isch.

Morgoninsikter

Jag tror jag måste sluta duscha snart, börjar bli alldeles för svårt att torka ben och fötter, snart omöjligt på grund av den växande magen. På tal om magen, ibland får jag för mig att den inte alls är nå stor - utan att den ser ut precis som vanligt (ogravid). Skumt. Nog är jag gravid alltid. Men tydligen inte tillräckligt stor för att folk ska ställa sig upp och ge mig sin plats på bussen.

Igår kände jag verklig ork, inte viljeframtvingad ork, utan ren och skär ork/energi till att göra saker. Och hopp om framtiden. Det var alltför länge sedan sist. Keep on going!

Mantrat

No thinging, new possibilites.

Vecka 30 (29+0)

Bilder från tisdagen den 13:e december.


Magen drar lite snett...

Helgen i bilder

Helgmorgon framför datorn, precis som det brukar vara.

Helgens lördagsgodis: saffranssemlor!

Inrett vår stora ljuslykta. Mysfaktorn hög.


Crumbling down

Legat hemma och feberyrat i två dagar nu, inte roligt. Tog mig dock till pt:n igår ändå, var nämligen dryga månaden sen sist så det behövdes verkligen. Känns som jag har fått lite nya verktyg så jag kanske kan styra upp min vardag som smått. Sen hjälper det att bara prata, sätta ord på tankar och känslor som snurrar runt i min överarbetade skalle.

Magnus kom hem med en stor och fin lykta igår (jag har nämligen gått runt och drömt om en stor lykta som jag kan "inreda"), men istället för att först bli glad började jag gråta. Bakvänd reaktion. Jag är verkligen ur balans.

Så här ser den ut innan jag fyllt den med fina grejor.


Redan tredje advent

Tiden flyger iväg samtidigt som jag kämpar mig fram. Har fortfarande inte julpyntat så som jag vill ha det. Skjuter upp det hela tiden och gömmer mig under filten i soffan istället. Jag har i alla fall bakat vörtbröd idag. Annars är dagen ett dis, ett grått, tungt och disigt dis. Det är inte lätt att leva och jag skäms över att jag inte är gladare i min själ.


Så här går det när man bakar med mage (ingen kolla alls på vart den håller hus)

Preggobelly

Har (bättre sent än för sent) börjat använda mig av barnmorskans vecko-räkning. Har som alltid hört att hon sagt att jag varit i nån annan vecka än vad jag trodde, eller snarare en annan dag, men troddde det bara skiljde nån dag. Men sist jag var där uppfattade jag för första gången vad hon sa och hon var hela 5 dagar före mig! Så nu går jag efter hennes veckor, dvs den rätta. Är idag i vecka 29 (26+4), galet galet!

Här kommer lite halvgamla bilder på den växande magen.


Vecka 26 (25+5)
Vecka 27 (26+5)
Vecka 28 (27+6)


Preggo-update

Mina fingrar och tår har tagit formen knubbigablekfetakorvar. Det är inte jättemysigt.

Var på föräldraträff nummer 2 i torsdags, med tema "amning". Barnmorskan visade hur man mjölkar ur brösten med handen, tror det kallas handurmjölkning. På kvällen försökte jag komma ihåg hur man gjorde och prövade på mig själv och vips så kom det ut nån slags vätska! Väldigt coolt.


Preggostatus

Hormonrand på magen - check!
Gått in i tredje trimestern - check!
Vaggar mig fram - check!
Foglossning - check!
Tagit seriösa gravidkort - check!
Byggt bo - check!
Längtar efter lillan - dubbelcheck!


Inte mkt till liv.

Ingen uppdatering på en vecka. Kan bero på att min kropp inte har uppdaterats, utan stannat i vaccineringssjukan följt av vanlig snorig sjuka. Soffliggandes hela veckan, ungefär. Tagit mig ut nån dag, men fått återvända hem igen. TRÅKIGT. Fan vad less jag är. Hörde du det!? LESS.

Nu har iaf min manliga hälft kommit hem, äntligen äntligen! Kanske vi kan få lite julstämning här i stugan, har själv inte haft nån energi till att julpynta (jag skäms! vad har hänt med mig!?). Så jag hoppas jag kan skramla fram lite energi i och med sällskap här hemma. Vill sy klart julgardinerna, vill julpynta, vill julbaka. Vill allmänt julstöka.

RSS 2.0