Vardagen på intåg

Min första dag ensam hemma med lilla Elma. Känns lite ovant att inte ha Magnus vid min sida, har som blivit van vid det de senaste veckorna. Men nu har vardagen rullat igång på riktigt. På ett sätt känns det skönt, kanske kan få in lite rutiner nu...

Hissen går inte riktigt ändå upp hos mig, det har jag och Magnus konstaterat i helgen. Är tydligen reparation på de två översta våningarna. Det märktes återigen imorse då jag såg att han glömt mobilen hemma. Det första jag tänkte var nämligen att jag måste skicka sms till han och berätta att mobilen är hemma. Inte helt genomtänkt.

Veckan som varit...

Veckan började tungt, så tungt. Blev akut sjukhusvistelse för min kropp är inte snäll med mig. Återigen fast i en sjukhussäng, med en massa smärtlindrande och tårar. Tack och lov att det bara är min kropp som jävlas, och inte lillans. Räckte iaf med ett ingrepp och en natt på sjukhuset. Blev dock för mycket ändå.

Har spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta oss till rätta i vardagen, lill-familjen. Försökt landa igen.

Imorgon börjar Magnus jobba, då blir Elma och jag själva om dagarna. Oj vad vi ska mysa då!

Just ja, var på bvc i fredags och lillan har nu passerat sin födelsevikt och väger hela 3640 g och är 52,5 cm lång! Så hon har kämpat på bra med ätandet, så duktig så! Nu ska vi försöka sluta med ersättning och hoppas hon nöjer sig med att bara amma.


Lite mer energi

Från att ha sovit ungefär 23 ½ timme om dygnet har lilla Elma börjat vara vaken lite mera, både om dagarna och om nätterna. Ska dock inte klaga, vi är så glada att hon har fått mer ork till att vara nyfiken på världen. Lillan gick nämligen ner lite mycket i vikt i början och har därför varit väldigt energifattig, men nu ammar hon och äter ersättning med tre timmars mellanrum och ökar sakta men säkert i vikt. Hon har till och med börjat vakna av sig själv och söka efter mammas tutte innan tre timmar har gått. Mamma och pappa är så stolta över lillan!


Bjuder på en bild från i måndags, då lilla Elma tog sitt första bad!Älskade lilla

Den 8 februari kl 03:40 föddes vår lilla ängel Elma, alldeles mjuk, liten och underbar!


Mys på BBFörsta kortet på alla tre tillsammansÄntligen hemma

Att ärva är vackert

Igår kom mor, far och syster förbi med två kartonger med babykläder som jag och syrran använde när vi var små. Nu är kläderna nytvättade och utspridda i lägenheten för torkning och då slog det mig (helt plötsligt) att snart så har jag och Magnus en liten som fyller ut en del av dessa kläder, en liten som ska bo i samma kläder som jag en gång i tiden bodde i. Hur mysigt är inte det?

Skyldig...?

För någon vecka sedan undrade jag vart köldknäppen tagit vägen. Brukar nästan alltid vara en period med svinkallt väder i januari/februari. Nu ångrar jag att jag frågade efter den. Känner mig lite skyldig, även fast jag aldrig ville att den skulle komma, utan undrade bara (helt oskyldigt) om den hade tänkt komma någon gång i år.

Minus 30 grader. Hej och hå.

Tjockisen

Snart räknas min graviditet som fullgången. Jag känner mig i alla fall väldigt full(proppad). Nu börjar det bli omöjligt att sitta/ligga skönt och nästintill omöjligt att byta ställning. Komsikom bebbe liten! Eller inte riktigt än, för spjälsängen är inte på plats än. Men nästa vecka är det fritt fram! Börjar bli lite less på att vara gravid...


Bjuder på en bild på magen från i tisdags, i vecka 37 (36+0).

RSS 2.0