You found me

Magnus är hemma igen. Det känns tryggt och trevligt. Jag försöker hålla mig sysselsatt utan att anstränga mig alltför mycket. Kroppen behöver mer vila än vad själen mår bra av. Svår balansgång det där.

Idag ska jag lyxa till vardagen genom att luncha med Lotta, simla trevligt! Det gäller att passa på att unna sig saker nu på slutet, innan fokus flyttas till den lilla. Jag längtar så!

Det är fint, det är fult.

Försöker fastna i varje liten rörelse jag gör, koppla bort omvärlden och bara finnas där jag är. En tråd. Stänga av hjärnan och uppleva nuet. Men tråden delar sig. Jag vill att det ska vara tyst, så tyst att jag hör lillans hjärtslag överrösta mina egna. Tråden går inte att trä in i nålen och där slutar det.

Jag har tappat bort något.


Sirap

Fredag och livet känns konstigt när halva håret är borta. Väldigt konstigt. Ser tydligen vuxen ut, vet inte om jag vill vara vuxen. Men Magnus säger att jag är vuxen. Sörjer fortfarande att det långa svallet är borta, så ingen bild på nyfrillan än så länge.

Nattens sömnlöshet har lett till att jag har två limpor i ugnen, som snart är färdiggräddade. Jag gillar nybakat bröd. Och smör.

Idag är det EN MÅNAD till Lillys beräknade nedkomst. Galet. Det säger jag varje gång. GALET. Men det blir ju mer och mer galet, för det närmare sig mer och mer. Galet alltså.


Jag vill ha energi till att vara kreativ.

Baby-bet

Det är måndag, ny vecka, och jag är hemma. Får ta och vänja mig vid det. Idag är det 5 veckor till bf (mer eller mindre), galet galet! Jag tror det är mindre än fem veckor tills Lilly tittar ut (24 februari) men Magnus tror det är längre (5 mars). Om det finns någon fler som är sugen på att gissa så skriv en kommentar, så får vi se om någon får rätt...


Me and the belly

Magen i tisdags, v. 35 (34+0)


Last day

Arla morgon. Jag har tvättat framdelen av håret. Lite fräsch måste man ju vara, sista dagen på praktiken och allt. Blir en kort dag. Med min kropp blir det mesta kort just nu. Sista praktikdagen, guscheligen vad tiden går fort!

Nä nu ska jag gå och föna mitt tredjedelsblöta hår.


Två dagar kvar och sen börjar nedräkningen

Nu är det bara två dagar kvar på denna termin, denna praktik och denna skolomgång. Efter fredag är jag sysslolös, inkomstlös och alldeles, alldeles ledig (så ledig man kan vara där det ska donas och fixas inför den nya familjemedlemmens ankomst). Jag kommer inte behöva vagga mig in till stan varje vardag, det känns så skönt! Jag ska vila och dona. Dona och vila.

Två dagar kvar och sen börjar den riktiga nedräkningen! Jag ska då sätta mig ner och läsa på om förlossningen, det är på tiden. Oj oj. Tiden går så snabbt just nu.

Pensionärspoäng

Har införskaffat stödstrumpor, som Magnus fick ta på mig imorse innan han for till jobbet. Känner mig ung och fräsch, vig och hurtig.

Mvc-besök

Var hos barnmorskan imorse på vanlig kontroll. Fortsatt lågt blodtryck, för lågt blodvärde och sånna roligheter. Var dessutom ungefär 2 sekunder från att svimma när barnmorskan tog blodprov på mig (brukar aldrig svimma av sånt!). Men Lillan låg fint till i magen, med huvudet neråt - inte rörligt men fortfarande lite ruckbart. Hjärtljuden lät bra och Lillan följer tillväxtkurvan på precisen. Så skönt att höra!

Summan av kardemumman: Jag har dåliga värden, mår inte alls peachie men Lillan har det bara fin fint!

Fotograferingen

Jag, Magnus och magen tog i december lite kort i en fotostudio. Tänkte bjuda på några bilder därifrån (gu se liten magen var då!).

Magen i vecka 34 (33+0)

Så här ser magen ut idag, alldeles nyss (innan jag ätit middag).


Hej hormoner

Haft myskväll med film och popcorn med min älsking. Såg KOMEDIN Bridesmaids. Jag grät. Gravidhormoner som spökar?

Mina fingrar dansar inte över tangentbordet

Sitter och stirrar på ett tomt Word-dokument. Det går bra med examinationsuppgiftsskrivandet. Stirrar och stirrar. Vågar inte skriva det första ordet. Tänk om jag skriver fel ord? En kurrande katt kommer emellan och dokumentet förblir tomt. 

Vad försöker drömmarna berätta för mig?

För någon natt sen drömde jag att det var fullt med myror och likmaskar i sängen. Inatt var det små råttor och en massa råttbajs. What's up with that?

Julen i bilder (bättre sent än alldeles för sent)

Den fina juldukningen
Bilden ingen riktigt var med på...
Granen i Hörnefors
Fina Magnus med sin läskiga hand


RSS 2.0