Lär dig prata!

Lyssnar på en avslappningscd lite nu och då...

"Dra ihop ansiktet till en grimazzzz, en ordentlig grimazzzzzzzzzzzz"

Det heter inte grimazzzzz utan grimasch! Tänk kasche.

Lololig

Jag har inte tid med det här, jag ska tentaplugga (jag vet, skitrolig fredagskväll)! Men så kommer det - attack. Det sticker i näsan och världen blir luddig. Jag har inte tid att bryta, jag behöver bygga. Jag är lololig (orolig).

Alla säger att det ordnar sig. Jag vet inte vad jag ska tro. Tänk om det verkligen inte ordnar sig..?

Ägg-barn nr.2

Jag hade bokat inrikes flyget (hemresan) till den 16 november. NÅÅÅVEEEMBÄÄÄR. Helt fel månad. Där rök några hundralappar till pga min ägg-skalle.


Idag är det inte vilken dag som helst...

Nä precis, för det är Lottas födelsedag!!!


Simla gott!

Har ätit vitlöksbaguette nu i eftermiddag! Simla gott! Finns nämligen en glutenfri sådan att köpa på affärerna nu, jag är salig och underbart glad. Älskar smaken jag har i munnen nu, härlig, varm vitlökssmak!

Nattens drömmar

  • Erika hade en känguru i sin lägenhet.
  • Jag vägrade ta på mig en 7-årings pyjamas.
  • Mamma hade bakat världens största butterkaka.
  • Det fanns ett x-box på jobbet.
  • Jag hade stukat foten och rullade runt i en rullstol, som satt fast i en annan rullstol, så att den skulle vara lite stabilare (det behövdes).

äh inget.

Har ätit middag med Angelica ikväll, trevligt trevligt och en massa, massa prat och tjejsnack.

Utöver det har jag pluggat lite, uppvärmning inför imorrn för då äre plugg med stort P som gäller.

Hittan och dittan

Varit på vc idag, jepp. Handlat på ica idag, jepp. Somnat i soffan idag, jepp. Pluggat idag, jepp (typ).

Jag har lim på mina lår. Jepp.

Plugg plugg tugg

Har suttit och pluggat med E hela kvällen, till och från. Känns iaf som jag har fått in lite nytt i hjärnan och det är bra.

Satt mig dock här vid datorn så fort hon for till jobbet, men klockan är ju mycket, inte ska man plugga så mycket efter 22. Jag fick nyss ett rivsår på handen av klättersprattelkatten. Så nu sitter jag här med skakiga händer, snor i näsan och en illamåendeskänsla som har slagit bo i min kropp de senaste kvällarna. Jag säger STOP IT.

Dagar går inte att räkna

Det går inte att räknad dagarna längre, varje gång jag gör det får jag panik. Om två veckor är jag i sthlm och då är det bara en dag till avresa till Indien, vilket betyder att jag borde ha packat innan dess. Det går bara inte! Eller det går ju, men känns som att jag kommer att glömma mig själv i packningen. Så nu är det slut på nedräkningen. Jag far nån gång snart, typ, det får duga.

Igår var det triokväll (+ en extra iform av natta). Det var väldigt trevligt, kollade på en massa gamla kort. Hehe. Vad sägs... tattoo? En sak som sas var iaf "jag ska bli fort snabbare". Sen schlagerklubben och jag träffade min syster ute, nice nice. Vi slog följe till max och en del-taxi hem.

Idag har jag pluggat och nu ska jag plugga och sen ska jag mysa med älskingen.

Jag ringde en vän

Ringde till Tess och sa att jag gillar glögg.

Kvelig

Jag har beslutsångest. Jag är i valet och kvalet, velig hit och velig dit (dvs kvelig för er som inte förstod det). Hmm. Det är svårt. Det är så mycket som talar emot, typ det mesta, men så det som talar för... det är ju nice. Jag gillar glögg. Jag tror jag behöver ringa en vän. Jag ringer...

glögg är bra grejor

Det var en trevlig kväll igår med en massa mat, choklad, glögg och prat. Vi spelade dessutom plump och jag vann, överlägset! Idag är det plugg som gäller på dagen. Sov dock skit inatt så jag måste nog sova lite till.

t-minus 2 weeks and counting...

Massage och trerätters

Varit i skolan hela dagen, eller njae, har också varit en sväng hos pt:n. Jag gillar när det stora blocket används. Nu väntar jag på mamma, sen ska vi fara på massage och därefter är det familjemiddag på ersboda med syster + respektive och resten. Magnus såklart också, får äntligen sova tillsammans inatt, myspys!

Morgon

Efter grötfrukost blir min lurviga morgonrock för varm. Jag sitter halvnaken medan det är kall höst ute. Det går inte att njuta av den svettiga tillfälliga värmen, den är för klibbig, även fast jag vet att jag har 7 timmar av kyla att vänta mig.

Jag har glömt att berätta för nån om min tros-flygning.

En ny dag, ena nya daga...

Det gick bra imorse, men så började blodet forsa ur näsan och så försvann allt det bra och istället blev jag yr, knäckt och fick en sprängd skalle. Jahatack.

Missade min basgrupps möte. Morr. Men jag har suttit här hemma och skrivit, vill ju bidra med något.

Nu pumpar det ur högtalarna men min puls följer inte med. Ett grått täcke har lagt sig över mig, tjockt och nästintill ogenomträngligt. Jag vill andas utan tyngd. Det har varit för mycket den senaste tiden, alldeles för hektiskt och nu när jag försökt stanna upp så knackar känslorna på. Jag har en klump i halsen och salt i mina ögon.

Ge mig en ny dag, utan panikerande stress.

Igår hände det grejor!

  • Indien sa "hej och välkommen in i mitt land"!
  • Jag fick höra "du är bäst" när jag gick ner till stan för att pussa på älskingen.
  • filmkväll hos Lotta, vi såg Twilight och skrattade och skrämdes och pratade resor, såklart.

Nu är det morgon och jag borde en massa saker men det hinns inte, tiden är knapp hela tiden.


Mysmiddag

Martina och Emmy har varit här och ätit grön ärtsoppa med mig. Det var trevligt, väldigt trevligt. Ämnen vi behandlade var kärlek, green garden, indien, vandrande pinnar och domkyrkor.


Bowling

19.30 och det vankades bowling med mamsen och syrrsen (mamma och syrran). Mamma bjöd så vi lät henne vinna (host). Syrran satt och skrattade bakom mig när jag tog mitt galopp-skutt innan jag slängde iväg klotet. Jag måhända vara sämst på bowling i familjen, men jag har då den mest originella stilen.


Söndag

Glasögon och bh-löst.
Överraskande mycket energi.

Från igår kväll...

Jag är på väg ut genom Annas dörr (dörren till hyreshuset) och så står det en långhårig kille där och säger:
"Kan inte du ba hålla upp dörren i typ 4 sekunder?"
"Ööh okej... visst"
"Ja... jag ska inte bajsa nånstans"

Okej då vet jag.


Papper

Jag måste försöka strukturera upp min vardag de kommande 3 veckorna, för om 3 veckor har jag nämligen redan flygit iväg, först stopp är stockholm och tuss (simla roligt det ska bli!) och sen två dagar senare väntar Indien. Jag har panik mest hela tiden, tentaplugg, packning, presenter, träffa alla kompisar innan jag far, hur ska allt hinnas? Här krävs det listor och några fler listor!

Jag åt en papperstallrik till lunch, med ris och kassler. Det var vitt och torrt.

Återigen fredag

Idag har jag varit effektiv och duktig, under mina vakna stunder. Jag har blivit stucken med en spruta, varit i skolan, inhandlat rese-piller, bytt kattsand, vakuumiserat mina utemöblers dynor och dessutom pluggat. Har sagt till mig själv att den boken jag läser nu ska vara igenomplöjd när helgen är slut. Vet inte riktigt hur det ska gå med tanke på att jag jobbar i helgen, men det ordnar sig nog.

Ska umgås med älsklings-Anna ikväll, det ska bli trevligt och förmodligen lite urspårat. Det var alldeles för länge sen sist!

PANnnIK

Paniken närmar sig, nej nu ljög jag. Idag så attackerade paniken mig! Jag ska till Indien om mindre än 1 månad, jag har inte fått mitt visum (klarar mitt psyke att vänta 3 veckor till, tar det så länge?), jag är inte klarvaccinerad (dock snart) men den stora grejen är att det känns som att jag far ENSAM! Okej, tio till från klassen åker också, men jag har ingen extra axel med mig, ingen stöttepelar som vet hur jag fungerar, som kan hålla om mig när rädslan och ångesten kryper sig närmare, ingen jag kan gråta öppet inför. Just nu är jag livrädd för att mitt psyke ska rasa samman där nere och att ingen hjälper mig att plocka ihop bitarna. Inget ont om de som ska åka från min klass, jag tror att det är ett bra gäng som åker, men jag känner mig själv vilket gör mig rädd som in i tusan. Kan jag klara mig själv? Behöver jag klar mig själv? Jag vill inte bli känd som "nervvraket".

Är han verkligen något att ha?

Det sägs att Zlatan och Henke ska starta ikväll. Kom igen!! Har Henke verkligen något mer att ge? Jag säger upp till bevis, för den typ sjuttioelfte gången. Men jag är tveksam, vääääldigt tveksam.


Ostabilt sjuk eller bara blödig?

Ikväll har jag sett på postkodmiljonären och gråtit. Det var första gången. Var ett par som väntade barn som vann 200 000 kronor och dom blev så glada att jag rördes till tårar.

Fredag och kväll, på en och samma gång

Idag har jag varit i skolan från 9 till 16, helt sjukt, helst med tanke på att jag är typ sjuk. Tack och lov mådde jag avsevärt bättre idag, jämfört med igår, men det var ändå lite i överkant. Det märktes på slutet, eller slutet och slutet, det började väl spåra direkt efter lunch då vi mest satt och skrattade i gruppen.

Nu är jag iaf hemma. Skulle egentligen ha haft twilight-kväll med Lotta, men jag känner att jag behöver en luhugn kväll för att vara pigg och alert imorgon. Det lär nog bli mest tv ikväll, kanske lite måleri...

Suddsudd

Min värld är grumlig, suddig och diffus. Allt jag ser är suddigt, utan fokus.

Jag tror jag måste rengöra mina glasögon.

Snörvel

Sover med snor och hostningar, det är livet, det är (o)härligt. Det står faktiskt "jag ska vara FRISK (ej sjuk)" i min almenacka för fre, lör och sön nu till helgen, så det är bara att sjukdomslurkarna tar och flyr sin kos till graven!

Har nyss ätit frukost, glömde dock salta gröten, ingen hit. Nemo är en tuggande förstörare, men mirakel kan ske, hon hade nämligen inte puttat ut mitt vattenglas inatt, även fast jag glömt det framme!


Nu får det fan ta och vara nog!

7 oktober idag... ungefär 2½ månad sedan jag blev sjuksjuk första gången, sedan small det i slutet av augusti, rejält, i dryga 2 veckor och nu snoret, halsontet och all skit här igen.

Varm, kall, slem och flem, värk i hals och bröst. Energin har tagit långlov. Seriöst!!??? SJUK IGEN? NI MÅSTE FAN SKÄMTA MED MIG???!!!!!!

Been there, done that...
And now I'm there again.

HipphippHURRA!




Underbar-heter

Har suttit och transkriberat min intervju idag, lyssnat och skrivit om och om igen. Nog för att det tog ett tag var det ändå ganska roligt för jag tänkte hela tiden "gud va underbar Lina är!". Du får mig att le, underbara vän (och nu rinner några tårar nerför mina kinder, för jag blir så rörd av tanken på hur mycket du betyder för mig).

En till underbar-het är att jag har en helkroppsspegel i min hall, dedu!

Inte så oväntat

Hur länge var jag hyfsat frisk? Två, tre veckor kanske? Imorse när jag vaknade så var jag snorig och halsen kändes som en guppig landsväg. Nu, efter frukost och andra morgonbestyr känner jag mig knäckt och varm, har dessutom ont i mitt bröst. Excellent!!!

Bang bang in my head

Huvudvärk, även fast jag inte gjort något aktivt huvudvärksframkallande. Jag har ätit, jag har druckit (vatten utan alkohol) och dessutom har jag typ sovit, jag är då inte speciellt trött. Så vad är det då för fel?

Felet är givet. Jag har sett för lite på SVT.


Det finns folk

Det finns folk i stan som tycker att krogarna ska ha öppet till 5, eftersom det skulle bli mindre bråk då... Samma folk dansade på ett bord på max inatt, sjöng nåt dumt om bögar för att sedan mucka gräl med några stycken. Jag tycker att detta folk borde lugna ner sig och dricka mindre sprit. Tänk om detta folk skulle vara ute på krogen och dricka till kl 5, hur fan skulle Umeå se ut då?

Kom med bättre argument, lugna ner dig och gå hem.

Stabil?

Jag och älskingen går runt på Maxi och så går jag till fiskbullshyllan för att kolla om nyheten "Små bullar av lax i sås" har kommit till stan. Det hade dom! Läser på innehållsförteckningen och det är grädde i både, även i den med tomatsås! Luften går ur mig och jag tappar dagens livsgnista. Allt är skit och nu vill jag bara gömma mig.

Stabil? Tveksamt. Varför? Vet ej.

Sagt på Max

Jobbat natt natten som var. Vissa kunder är ju dummare än andra...

- Jag vill ha studentrabatt på hela min beställning!
- Ja men ett studentkort ger EN plusmeny och EN dip.
- Aaamen det är ju helt ologiskt, jag vill ha på HELA min beställning (han hade beställt två mål), inte på halva! Förstår ni hur ologiskt det är att bara få rabatt på halva beställningen!!??
- Nu är reglerna så att man får en plusmeny och en dip per studentkort.
- Dumma jävlar. Man märker ju varför vissa jobbar på max och andra pluggar på universitetet!!!

Okej. Säger du det pucko. Ser inte du logiken!!?? Ett kort - en rabatt.
Sån skit får man ta nästa varje arbetspass. Varför kan inte människor i allmänhet använda sin hjärna och sluta ta ut all sin aggression på oss? Tack och lov finns det vissa som uppskattar vårat slit bakom disken.

Tiden flyger...

Det är sjukt vad tiden går fort. Nu är det edan oktober, redan i år, det är galet. Det var nyss vår och spirande glada känslor som tog över efter vintermörkret, men nu har det vänt och kylan tränger sig på mer och mer. Mörkret är oundvikligt och jag försöker lysa upp min omgivning för att denna höst inte ska bli som alla andra. Jag vill inte lägga en till höst på högen, högen "jag hatar höst-högen, jag mår alltid sämst på hösten osv".

Men nu är det höst igen och jag har inte ens tagit in förra höstens händelser. Tiden går så fort.

Min födelsedag

Den började med lyxfrukost med älskingen, för att sedan bli för stressad för att fara till skolan. Istället blir det massage för att lugna mitt kanin-hjärta och därefter mera sömn. Sen var det dags för pt:n och det var bra idag. Hem och fixa, dona och så kom Therése och Loke. Därefter ploppade folket in efter varandra, Erika, Lotta, Lina med Robert och Natta. Fika och bäbis-hyptnos, så söta dom är! Man blir helt tagen. När första svängen hade åkt hem åt jag och Magnus middag innan andra svängen kom, mamma, pappa och syrran. Nu fick äntligen Nemo vara i centrum, hon njööööt. Hehe.

Nu sitter Magnus och jag i soffan och dricker lite födelsedagsdrinkar. Väldigt trevligt. Nu, efter allt sött fika (gånger 2) är jag sugen på salt! Tur att älskingen har köpt hit chips och dip. Känns lockande.

Presenter då... ja, jag är helt nöjd! Helkroppsspegel, kläder, tavla, böcker, sjal, presentkort på massage och så. Very very nice.

Tack alla ni som kom och förgyllde min dag! Älskar er.

RSS 2.0