Gubbhjälp

När jag lägger mig ner för att sova försöker jag andas lugnt och tänka på en skäggig, mysig gubbe. Den gubben (egentligen inte speciell gubbe, men ack så värdefull ändå) är en sån gubbe som andas djupt och lugnt, som ligger där i liggfåtöljen och nästintill snarkar, och är allmänt fridfull. När jag hittat den gubben i mina tankar blir jag lugn och så även min andning. Man skulle kunna kalla honom för min andningsgubbe, min väg till avslappning och sömn.

Good stuff

Igår cyklade jag fram och tillbaka till älskade Therése på Marieberg. Fram och tillbaka, vilket mirakel! Vi hade såklart supertrevligt, riktig tjejkväll med häng i soffan, film och godis + en massa snack och skratt. Underbart.

Idag har jag nyst riskakor ur min näsa, det är okej, även fast det är blött ute. Det blir snart torrt och allting ljusnar. Det finns hopp, ja tack och lov!

Augusti, vart tog du vägen?

Snart är augusti över, redan. Allt går så fort när livet står still. Snart börjar skolan (praktiken) och då även mitt försök till en normal vardag. Folk frågar vad jag gjort sen sist vi hördes, men sällan gör jag någonting så det blir alltid samma svar: tagit det lugnt, typ inte gjort nåt speciellt. Det kanske får vara så ibland... Äsch nu blev det långtråkigt igen. Hej då.


Nästan en helt annan människa

Och med ett litet piller så är allt bra igen (nästan). Jag mår så mycket bättre än förra veckan, jag gråter inte hela dagarna, jag kan till och med skratta! Det är konstigt hur kroppen fungerar.

Pratat med csn idag, alltid lika givande. "Ja alla uppgifter har kommit in, men vi har en handläggningstid på 3-4 veckor, det förstår du väl(!) så ha tålamod (för fan!)". Klick-hejdå.

Förorenad

Det kanske finns något vettigt att skriva, vad vet jag? Men just nu är jag inlindad i grå, blöt bomull och spenderar dagarna med att stirra rakt ut, mot något långt borta, så långt borta att det inte finns. Jag försöker sträcka ut handen, komma ut en stund, men det är svårt när jag känner mig skyddad i min falska trygghetsbubbla.

Snälla spräck den, dra ut mig och säg kanske "hej".

Bp

Knappa tre veckor tills plugget drar igång igen. Jag är så oredo som jag kan bli. Men härifrån kan det väl bara bli bättre? Fått en ny sjukskrivning, med ett ytterliggare sjukdomstillägg. Det gamla vanliga igen och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Allt är inte som vanligt längre. Blodtrycket håller sig dessutom under 100 fortfarande, stabilt ostabilt.

Jag vill känna livet och glädjen igen. Men hur? 

Scratch

Varit lite piggare de senaste dagarna, så fick att jag umgåtts med andra än mina hjärnspöken. Igår fikade jag med älskade Martina. Simla trevligt!

Nu blir det bröllop och tillhörande fest i Tavelsjö och Vindeln, spännande spännande. Har aldrig varit på ett bröllop, så det är nog på tiden.

Katastroftankar

Jag har så svårt att glädjas åt det underbara i livet, mina katastroftankar har alltid övertaget. Jag vågar inte drömma, hoppas eller leva, rädslan för att det inom snar framtid försvinner tar över. Igår kunde jag inte komma på en endaste positiv tanke om allt det här. Så fort en sådan tanke börjar gro, river jag upp den som ett gifitigt ogräs. Jag är så rädd för att drömmen ska kraschas, att jag inte tillåter mig själv att drömma och le, för om jag redan är inställd på katastrof kanske fallet inte blir lika hårt när det väl inträffar (märk mitt ordval - "när" och inte "om"). Jag berövar mig själv glädjen med livet, om och om igen.

Jag skäms så och kan inte sluta gråta.

Off tidsuppfattning

Det är konstigt hur tiden kan flyga iväg, samtidigt som den går så innerligt sakta. Vi kan säga att det är mitt största problem idag, för det låter lagomt och hanterbart.

Livet rullar på

Helgen spenderades i Piteå med trevligt folk och ett nästan ändlöst maraton med plump (jag kickade ofta ass). Me like. Gårdagen var inte lika peachie, blötte ner x antal kuddar och tröjor med tårar och sånt. Dagen avslutades dock på ett bra sätt med yatzyspel med älsk.

Idag har jag orkat pallra mig till bibblan och lånat ännu fler böcker! Nu om palestina-konflikten, som jag aldrig riktigt har fått nåt grepp om. Men nu ska det bli ändring på det hade jag tänkt. Jag har även lyckats göra Emmy's goda müsli (saknar dig vännen!).

En helt okej dag, trots allt det andra. Helt okej.


RSS 2.0