Ibland ar Indien bra

Idag ar det en bra dag, det kanns bra. Har varit pa det sista officiella observation visiten och haller nu tummarna for att de hogre makterna ar med oss. Var pa ett mentalsjukhus idag. Det var valdigt intressant, forutom nar chefen for stallet trackade ner pa Sverige och hojde Indien till skyarna (dvs hela tiden han pratade). Bara sa ni vet, det ar bara mentalt sjuka som far hiv, sa om alla ar mentalt friska sa kommer inte sjukdomen att finnas kvar! Eh... okej. Det var iaf sa chefen sa (indier kan vara valdigt speciella och enbart se bra saker med sitt eget land och folk). Vi fick ga runt dar pa sjukhuset och se patienter, aven de som var inlasta(!). Fy fan va konstigt det kandes. Det hogg till inom mig, nanting skrek FEL FEL FEL fel.

Maten borjar nasta ta sig har nere, eller sa har man blivit van. Gar inte alls hungrig lika ofta, sa det ar skont! Bor pa nedervaningen bredvid oviks-borna. Det ar valdigt trevligt. Ikvall kanske det blir utgang till och med, i Trichy! Hor och hapna. Dock stanger puben vid 23, men tydligen far den som kommit in sitta kvar ett tag. Hoppas jag har orken efter middagen ikvall, vore som roligt att gora nat annat, typ fa komma ut och slappa allt det andra. Men tanker iaf ta det lugnt, Indiens drinkar ar tydligen minst 8or.

Kanner mig pa valdigt bra humor idag, om man bortser fran de sedvanliga magkramperna osv. Just ja, vi har akt tuktuk idag! Holl pa att krocka rejalt, in i en bil, men chaufforen var snabb pa gasen och vi var snabb pa att skrika. Men det var skitroligt, jag gillar tuktuks! Kommer aka en massa tuktuks pa varan semester har i Indien, snart bara en vecka tills vi ar i Pondicherry och ater steeeeeeeeeeeeek (forhoppningsvis).

Frasten, till Tess: Aaaah jag vill veta vilken overraskninge tess har!!!! Inte far du skriva sa, nu kommer ju jag att fundilera pa vad det kan vara, resten av tiden! Hehe. Lurifax dar.

Saknar en massa!

Jag saknar min alsking, lill-snorkas, tess+lokebus, lina och lillan och min resande basta-Lotta. Jag saknar Sverige, trygghet och riktig mat, jag saknar frasch-het och frisk luft. Ge mig jul!

Jag vill leka med trio-tjejerna.
Jag vill dricka glogg med mina frejaner.
Jag vill ha tillbaks mina sovkamrater i sangen pa lilljansberget.
Jag vill kunna rora mig fritt.

Jag ar sa less pa allt stirrande.
Jag ar sa less pa allt vinkande.
VI AR INTE SPECIELLA BARA FOR ATT VI AR VITA.

Det ar en tung dag idag och inte fick vi nan lunch heller. Hall om mig och hjalp mig med att plocka upp bitarna.

Skitshit skit

Idag ar det skit. Jag ar skit, allt ar skit, men mest jag. Skit. Har tankt daliga tankar, vilket far mig att tanka annu samre tankar om mig sjalv. Bryt cirkeln forihelvete! Skit. Passar bra i skitets land, Indien.

Barer har raddat mitt liv!

Barer ar det basta som finns nar man ar utomlands, iaf om du fragar mig. Simla bra uppfinning! Mitt liv ar raddat har nere, de resterande knappa 3 veckorna. Ibland sa gar det faktiskt min vag.

(Barer=nutritionbars, typ flingbarer, saklart ater jag dom som ar utan gluten)

Jag ar glad att jag ar en svensk kvinna

Indien och brollop, det var temat for igar. Ett litet brollop pa 4000 pers typ. Allt ar galet i detta land, ibland galet roligt och ibland bara galet. Jag ar iaf glad att jag ar svensk och slipper ga igenom ett indiskt brollop. Brudparet far namligen inte ata nagot alls under brollopsdagarna, dom har inte pratat med varandra innan brollopet, knappt sett varandra i ogonen heller dessutom kandes det mest som att brollopet var till for slakten och inte de som skulle gifta sig. Brudparet sag nagot uttrakade ut. Var en ruljans pa folket hela tiden, folk kom och gick under ceremonin och det var aldrig tyst. Indien ar verkligen inte ett tyst land.

Nej. Jag sager nej till indiska brollop (for min egen del) och jag sager nej till incest-aktenskap for allas del!

Sol idag och regn. Besokt ett hem for cp-skadade barn idag, valdigt valdigt intressant. Helt sjukt vilken inblick jag fatt till det riktiga Indien, helt fantastiskt att fa chansen till det. Annu mer fantastiskt att jag inte bor har.

M och jag laste indiska serier igar, vi fattade typ halften, aven fast de var utan text och endast gick ut pa att titta pa bilderna. Lyckat.

Forresten, man maste passa sig om man ska kopa hudkram i detta land, for de flesta ar "whitening". Anda roligt hur olika det kan vara. Vi som anvander brun utan sol och dom som vill bli ljusare.

Slut for denna gang.
Ta hand om varandra dar hemma sa ses vi sisadar 3 veckor!

Fredag och idag far vi ata chips som alla andra dagar

Idag sol, en massa askmoln men anda sol och hett. Gluten existerar inte i Indien, de har ingen aning om vad det ar, matintoleranser finns inte har. Men snart kanske jag far lite kex...

Har varit pa ett indiskt kvinno college idag och pratat med studenterna om kultur och sa. Dom tycker att svenskar ar tysta, jag tycker att dom kan sluta prata i mun pa varandra. Haha.

Det gar valdigt mycket upp och ner har nere, en enda lang berg och dalbana. Men det ar harligt att slippa slasknovember och slippa att frysa. Langtar dock redan till jul, glogg och allt som hor till, och all svensk mat.

Livet har nere ar sa annorlunda, verkligen fascinerande hur andra manniskor kan tanka.

Svar till sis: laser lankarna nar jag kommer hem istallet, ar alltid sa stressigt nar man sitter har pa internet nar tiden tickar.

Sol i Trichy idag!

Sol sol sol och varmt och skont och svettigt saklart. Jag svettas myyycket, top 3 bland oss fran sverige skulle jag nog saga. Vissa indier, helst nagra gamla tanter har pa sig mossor, for det ar ju "vinter" har. Haha. Isafall gillar jag vintern.

Besokt ett alderdomshem, alkoholberoende behandlingscentrum och ett indiskt college, + det storsta hinduiska templet som finns. Maktigt!

Svar till syrran: njae finns typ inge torkad frukt. valdigt konstigt. har kakat lite notter och sa... kanske hittar nat snart far jag hoppas.

Update

Idag ar det varmt och vi har solat lite. Lag ute i typ 30 minuter och fick en fin grundfarg. Annars har det mest regnat, men det gor inte sa mycket ar anda 28-30 grader utomhus. Har besokt ett hem for blinda kvinnor idag, valdigt intressant. Imorrn ska vi till ett alderdomshem.

Jag ar redan sjukligt less pa maten, ater mest bara ris hela tiden och chips eller godis till mellanmal. fanns fan inget annat. far panik till och fran. har letat glutenfri saker men det enda jag hittar ar godis, chips eller annat snacks, och frukt och sant. men frukt gar inte att ha pa rummet. men men..

Kommer hem den 14 december, tva dagar tidigare an tankt. Men det blir bra, kanns bra!

Besok i en typisk indisk by

Jepp, det har vi gjort idag. Vi akte dit pa en vagn som rullade fram med hjalp av kossor. Valdigt mysigt, dock guppigt. Besokte en liten skola dar barnen var jattesota och hade lart sig saga "vad heter du". Dom sjong sanger till oss och vi sjong "huvud, axlar, kna och ta" och "fader abraham". Svettigt varre blev det nar solen stekte pa och vi gick omkring i salwar (indiska klader, tunika, fladderbyxor och en sjal). Fick aven dricka ur en kokosnot och ata upp "kottet".

Det ar konstigt hur annorlunda man ser pa pengar... Bodde en miljonar i den lilla enkla byn, men det syntes verkligen inte. Indier kan tjana pengar, men gor inte av med dom.

Kanske blir en andring i resplanerna...

Indien!

Ar i trichy nu och har det varmt och stuff. Men jag lever iaf, var mest det som jag tankte meddela! Gar djur pa gatorna overallt och bilarna och tuktuksen kor pa bada sidorna av gatorna. Kaotiskt men anda lugnt. Imorrn ska vi borja vara studiebesok, spannande!

Sista orden från Sverige på ett tag

Sitter i Tuss lägenhet. Vi är lagomt sega för en söndag men vi lyckades ändå ta oss till affären och äta tacos till frukost. Hehe, mumma! Om 12 timmar så är jag på flygplatsen och väntar på flyget till Bryssel och sedan Chennai. Det är galet, helt galet. Men känns ganska bra, för nu händer det, på riktigt! Jag är förväntansfull och tränger bort rädlsan och oron i kroppen, den tar för mycket plats. Jag ska på livets resa och det ska bli en härlig upplevelse.

Kommer dock sakna min nära och kära, maquebebbe och snorkas (dom närmaste) och sedan mina underbara kompisar! Håll några tummar för mig, så ses vi efter den 16 december.

Vet inte om jag kommer att uppdatera bloggen i Indien, men på något sätt ska jag ge livstecken från det kaotiska och färgglada landet.

Puss puss!

I sthlm hos Tuss

Sitter vid hennes lilla-blå nu och försöker att trycka på rätt tangenter, det är inte det är inte det lättaste kan jag lova. Idag har vi ätit på stan och sedan trosat efter kläder (inte trosor). Vi provade en likadan top, fast min var blommig och hennes krummelurig. Jag tog på mig min bakochfram, vilket jag inte förstod innan Tuss tog på sig sin, rätt väg och FIN.

Ikväll ska vi äta sushi och dricka vin. Later!

Fredagkväll och sen bär det av

Har packat klart nu, typ... det mesta iaf. Har dock lite skoproblem... ska ju vara i stockholm i helgen och där känns inte flipflops så självklart. Attsicken, dom tar ju så liten plats. Men men. Hmm. Nä nu måste jag sluta tänka och börja laga mat istället.

Fredag och en dag kvar

Illamåendet tog över igår kväll vilket resulterade i att jag låg och vred mig i soffan. Idag måste jag verkligen ta tag i packningen, för imorrn åker jag! Helt galet. Mår fortfarande inte bra dock... illamåendet hänger i hårtopparna och jag är konstigt varm och yr fortfarande. Men NEJ jag är INTE SJUK och NEJ jag håller INTE på att BLI SJUK.

Imorrn får jag träffa underbaraste Tuss! Simla lovely!

Avslut hos pt:n

Har nu varit på mitt sista samtal med min nuvarande pt. Det var givande men tråkigt för jag vill inte byta samtalskontakt! Morr. En ny efter nyår, men ingen aning om vem, ingen vet det än. Hoppas hon är en kopia av hon jag haft hela året. Please.

Idag gjorde jag ett val...

Vaknade med stress och panik i kroppen, när ska allt hinnas, det som jag måste och vill hinna, utan att jag tappar bort mig själv? Jag gjorde en för och emot lista och insåg att det var praktiska saker som stod mot min hälsa. Jag valde min hälsa. Så idag har jag inte varit i skolan, utan idag är det en frida-dag, med don och fix hemma, packning och stuff. Jag behöver det, en dag.

Onsdag - 3 dagar kvar i Umeå

Nu är det många garnnystan i luften, kan jag lova. Jag skriver på en uppgift till imorrn om kultur och socialt arbete, förutom det så tvättar jag, tänkar på vad jag ska packa, morrar åt Nemo som leker apa, hjälper henne när hon gnyler och har fastnat med klon i min hylla (!) medan hon leker apa osv. När tvättandet är slut, vilket är snart så ska jag fika och andas lite tror jag. Pjuuuf.


I can't stay, in the dark...

Jag står, jag ler, jag dansar och sjunger.
Jag lever och gör och dör (när jag blir gammal såklart).
Min glöggflaska är dammig, vällagrad och entusiastisk.

Do-day

To do: skriva tenta
To do after that: skrika och andas på en och samma gång

Underjordisk bergochdalbana

Jag fastnar i min stol, sjunker ihop i soffan och fascineras av regnet, eftersom allt är tomt, så tomt som idag. Det började inte så bra, sen blev det inte bättre och inte efter det heller. Jävla dag säger jag bara. Det enda vettig jag har gjort idag är jag har stirrat och gråtit (observera; det enda vettiga). Iofs diskandet var väl ganska vettigt. Nu känns det tack och lov lite bättre, men det tog sisådär 12 timmar för det att hända och det är 12 timmars förlorad pluggtid. Tack och hej, jag tror inte det, nej.

Helt galet, på riktigt!

Om 5 dagar reser jag från Umeå, staden med tryggheten, pojkvännen, katten, vännerna och familjen, för att besöka en annan vän (äntligen!) i sthlm. Det är inte jättegalet. Men om 7 dagar reser jag från sthlm och till Indien, DET är galet. Känns bra att jag inte vet koden till min resväska...

Kunde inte sova inatt. Tankarna vandrade från packlista till chitvåtest, växla pengar till grounded theory osv. Det var inte rogivande. Nu är det morgon och jag är inte utvilad, snarare yr och varm, och icke redo inför tentan imorrn. Sista spurten idag. Eh... jag tror jag ramlar vid tredje häcken.

RSS 2.0