Gravid-update

Har upptäckt att det är skönare att gå lite mer bredbent. Är alltså på väg att bli en gravid vagg-anka, så trevligt!
Har även för första gången missbedömt avståndet mellan ett bord och min kropp, magen var nämligen ivägen fortare än vad jag är van vid. Hehe.


Logiken själv

Fiser hejvilt. Jag skyller på graviditeten - allt går nämligen att skylla på den. Lite skönt, lagomt oeftertänksamt och lätt. Annars är det inte lätt, för när det är svårt, då kommer mer svårt. Svårt på svårt är inte lätt. Jag vill ha lätt, lätt på lätt blir extra lätt.

Shoppinglördag

Gårdagen handlade mycket om shopping. Köpte en amningskudde jag hade tänkt använda som stöd i sängen tills den kan användas till vad den är ämnad för, men är inte alls nöjd och ska byta den. Sen köpte jag en underbart fin vinterkappa med plats för en växande mage.


Bild lånad från Nelly.se

Sedan gick jag in på telia för att äntligen få köpa min efterläntade mobil, sony ericsson xperia ray i guld! Yeay!

Och så kommer jag hem och är ändå grinig och ledsen. Vad är det för fel?

Hjärtljud!

Var hos barnsmorskan imorse och fick då höra på Lilly-lill-hjärtats lilla hjärta! Helt underbart ljud! Jag tror jag har en liten galopperande underbart söt liten häst i magen. Har nu fått se OCH höra lillan. Kanske kommer jag få känna henne på riktigt snart. Åh mys!

What to do with that?

Det börjar bli trångt i min jacka. Jackor är dyra. Hmm, what to do with that?

Har sug mest hela tiden, framförallt är jag sugen på sötsaker. Hmm, what to do with that?

Allt kanske hänger ihop? Eh neee, så enkelt är inte livet.

Strunt.

Före tuppen

Vaknar upp, fryser häcken av mig.
Dricker te, bränner sönder tungan.
Fryser och kokar.

Ställer mig upp, det bankar.
Livet är härligt.
Jag är inte sjuk, du kan vara sjuk.

Lite magbilder

Vecka 11 (10+6)

Vecka 21 (20+0)


Arla söndagsmorgon

Hade en trevlig dag igår, med lunch på rost med bröderna Pettersson, sen fotboll, stryktipset och pannacotta-ätning (jag lyckades med efterrätten, mumma!). Kvällen avslutades med alfapetvinst för min del.

Idag klev jag inte upp innan sex (yeay!). Sitter nu och funderar på vad jag ska göra tills bröderna vaknar. Min älsking sover i sängen och lill-Pettersson ligger på soffan och snarkar (tur att han inte är lättväckt!).

Jag tycker om tidiga lugna mornar, när tiden står still och solen lyser utanför fönstret. Kanske ska ta mig ut på en liten promenad, vem vet...


Bjuder på en ultraljudsbild - första kortet på lillan!

Bakfredag

Sitter och väntar på att Magnus ska komma tillbaka från affären, så jag kan fortsätta min bakkväll. Har redan bakat 32 små gulliga picknickbröds-bullar och snart blir det tunnbröd som ska kavlas. "Bakfredag" - det rullar skönt på tungan.

Det sägs att det börjar synas nu, lillmagen som putar (äntligen!). Börjar växa i mina mamajeans och det känns så underbart! Det känns att det händer saker, värker och har sig lite nu och då. Funderar på hur det känns när Lilly börjar sparka, när det går att känna hennes rörelser... Så svårt att föreställa sig!

Annars har jag haft en lite tyngre vecka, både kropp och knopp har inte varit på topp. Men nu är det helg och jag lever och myser.

Helg i all dess ljuva bemärkelse

Dagen har varit kort och lång, kortare än vanligt, men längre för psyket går på högvarv i slow motion. Jag fastnar och stirrar och tänker att jag inte ska tänka sånna tankar, för det är fult. Men livet känns så långt bort, fast det gror inom mig. Är låg men borde hoppa runt som dumbo på prozac.

Men nu är det återigen helg och den här helgen är lite speciell, ska nämligen till Skellefteå med älsking och bo på hotell, relaxa och bowling (en födelsedagspresent till han). Det ska bli simla trevligt, inte för att Skellefteå är något att hurra för, men det är hotellboende (och framförallt frukosten!). Hurra Hurra!

Ultraljud!

Igår var jag och Magnus på ultraljud (för er som inte vet det så är jag gravid!) och lillan (troligen en lillan, även kallad Lilly nu när hon ligger i magen) levde! Lill-hjärtat slog på bra och allt såg bra ut. Helt underbart! Var helt slut efteråt, varit så orolig och nervös över att det ska vara nåt fel där inne. Nu kan jag andas normalt igen.

Sitter och kollar på ultraljudsbilderna mest hela tiden och förundras över vilket mirakel livet är.

Är förresten i vecka 19, beräknad till 27 februari!

Underbara vänner

Årets födelsedagsfirande av mig började redan igår, med överraskningschock, fortet och god mat. Tack alla ni som var med och gjorde kvällen så bra!

Nu bakas det tårta och sånt. Blev ingen sovmorgon, Nemo var igår redan innan 6 och tyckte jag skulle kliva upp. Kanske inte blir lika stressigt idag då, eftersom jag redan hunnit baka två tårtbottnar och duschat. God morgon!

RSS 2.0